Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Kijk uit met de illegale elektrische steps! Grote kans op boete.

Ongeluk met illegale elektrische step

De Onderschatte Risico’s van Illegale Elektrische Steps

De opkomst van elektrische steps heeft een revolutie teweeggebracht in stedelijke mobiliteit, waarbij deze voertuigen worden geprezen vanwege hun gemak en milieuvriendelijke karakter. Echter, te midden van hun populariteit floreren vooral illegale elektrische steps, die een groeiend gevaar vormen voor de openbare veiligheid en welzijn.

Ongeluk met illegale elektrische steps
Ongeluk met illegale elektrische step

De illegale handel en het gebruik van elektrische steps buiten de wettelijke kaders brengen veel gevaren met zich mee. Hier zijn enkele cruciale punten die de ernst van deze kwestie benadrukken:

  1. Veiligheidsrisico’s voor Gebruikers

Illegale elektrische steps worden vaak gefabriceerd zonder adequate veiligheidsnormen. Dit kan leiden tot technische gebreken, zoals problemen met remmen, onvoldoende verlichting in het donker, of zwakke constructies die kunnen leiden tot ongelukken en letsel voor gebruikers.

  1. Gevaar voor Voetgangers en Verkeersdeelnemers

Het willekeurige gebruik van illegale elektrische steps zonder naleving van verkeersregels en veiligheidsmaatregelen brengt voetgangers en andere weggebruikers in gevaar. Onverantwoord rijgedrag, hoge snelheden en het ontbreken van passende signalering maken deze voertuigen een potentieel gevaar op de weg.

  1. Juridische en Verzekeringskwesties
Inbeslagname illegale elektrische step
Inbeslagname illegale elektrische steps

Illegale elektrische steps voldoen niet aan de wettelijke eisen voor registratie, verzekering en naleving van voorschriften voor gebruik op openbare wegen. Dit plaatst zowel de gebruiker als anderen in een kwetsbare positie bij ongevallen of schade, aangezien er geen juridische bescherming of verzekeringsdekking is. De gebruiker van de illegale step draait dus op voor alle kosten! Gegeven het feit dat een dagje in het ziekenhuis al snel oploopt tot duizend euro, is dit risico onaanvaardbaar.

  1. Hét alternatief: de elektrische step met trapondersteuning
Kick&go legale elektrische step
Kick&go legale elektrische step

Maar, er is nu een uitstekend alternatief: de elektrische step met trapondersteuning, zoals de Kick&Go. Wel moet je één keer in de 10 seconden even licht afzetten, maar doet deze step precies wat hij moet doen: vlot en veilig vanzelf voortbewegen! De Kick&Go is officieel toegestaan op de Nederlandse wegen (en fietspaden). Want hij valt onder hetzelfde regels als de elektrische fiets. U vindt deze informatie hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voertuigen-op-de-weg/e-step-met-trapondersteuning

De overheid zou de burger moeten aanmoedigen om bewuste keuzes te maken bij het gebruik van elektrische steps, waarbij ze alleen legaal erkende en veilige voertuigen gebruiken die voldoen aan de geldende voorschriften.

 

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort