Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Ontdek de beste stepmerken bij Step Events

Er komen steeds meer stepmerken bij. Dat maakt kiezen niet gemakkelijker. Hieronder vast een korte introductie van alle bekende merken. Heb je meer hulp nodig, ga dan naar de stepwijzer.

Mibo: steps, handmade in Europe!

Alle stepmerken

Mibo laat je zien dat ook kleine bedrijven in staat zijn tot grootse prestaties. Want, wie presteert het nog om een handgemaakt product tegen een concurrerende prijs op de markt te brengen? Mibo dus. In de werkplaats in Praag worden de hoog aangeschreven steps met veel aandacht en precisie geproduceerd.

Het resultaat? Een zorgvuldig, met liefde en aandacht vervaardigde step die alle toetsen der kritiek doorstaat. Géén “made-in-China” of “drie-in-een-dozijn” van de stepmerken dus. Ben jij in de markt voor exclusiviteit? Wil je je onderscheiden op een sportstep die je niet alle dagen in het straatbeeld tegenkomt? Kies dan voor steps met hoogwaardige componenten als industriële lagers en Schwalbe banden voor minder rolweerstand, sterke dubbele velgen, lage, maar lange voetplanken voor meer comfort én snelheid en een onverwoestbaar frame met die een belasting van 150 kg. toestaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Mibo GT.

Kickbike, dé step voor recreatie en sport

Cruise MAX Royal Blue angleView 1

Kickbike is hét merk voor de veeleisende sporter en hét ideale materiaal voor tourritten en recreatie. Maar zeker ook om snel af te vallen of conditie op te bouwen. Een van de eerste stepmerken.

Elk model heeft een doordacht ontwerp, waaraan vele jaren ontwikkeling aan vooraf gingen. Ontwikkeld door de snelste steppers uit Europa: in stepwedstrijden in Nederland zie je dat veel steps uit de Kickbike stal komen. Bijvoorbeeld de Kickbike Race Max.

De steps uit de Kickbike stal hebben een historie van meer dan twintig jaar. Met elke nieuwe generatie leidden verworven inzichten tot verbetering. Het in het frame geïntegreerde voetplank bijvoorbeeld. Die zorgt voor een optimale grondspeling, een minimale hoogte van de voetplank én zo ontstaat een snellere step die minder snel over oneffenheden schuurt. De Sport G4 is de bekendste

Kostka kwaliteitssteps

652 footbike kostka tour max g5 13

Steeds populairder in Nederland! Kostka kwaliteitssteps uit Tsjechië. Met veel liefde en vakmanschap vervaardigd en dat zie in alles. Het niveau van afwerking is bijzonder hoog. Evenals de kwaliteit van de componenten zoals lagers, remmen en banden. De remmen zijn als regel hoogwaardige Shimano’s en banden vrijwel altijd uit de Schwalbe stal. Dat maakt de Kostka niet altijd de goedkoopste van de stepmerken op de markt. Maar, de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend. En dat betekent veel waar voor je geld!

In de laatste twee jaar is de populaire Kostka Tour Max de marktleider Kickbike Sport G4 voorbijgestreefd als het gaat om verkoopaantallen. En ook in bij verhuurders doet dit betrouwbare all round model goede zaken. Bij hondenliefhebbers is de Kostka Mushing buitengewoon populair, vooral bij de eigenaren van sledehonden. En de Kostka Rubik bij forenzen.

Morxes: top of the bill van alle stepmerken.

products IMG 2371 662x442 product popup

Ben jij een kritische duursporter? Stel jij de allerhoogste eisen?  Aan innovatief ontwerp, maar vooral aan snelheid, duurzaamheid en kwaliteit? Dan gaat er nu een wereld voor je open: Morxes biedt je de overtreffende trap in ontwerp, materiaalgebruik én superioriteit van onderdelen.

Als enige van alle stepmerken gebruikt Morxes chroom-molybdeen, het best denkbare materiaal voor een stepframe. Dit wordt toegepast in gegoten profielen die extreme krachten weerstaan en een draagvermogen tot 300 kg hebben. Het resultaat: perfecte rijeigenschappen met behoud van het slanke ontwerp. Zoek je een tourstep met schijfremmen? Dan is de Morxes Vendeta Disk het enige alternatief

MORXES past uitsluitend premium componenten toe. Géén Chinese “low end” zoals de  concurrenten. Dat geldt voor remmen, velgen en banden én Japanse industriële lagers (minder rolweerstand). De Continental en Michelin banden hebben een betere samenstelling, stevigere wanden en langere levensduur. De Avid V-brakes voelen prettig aan en garanderen je veiligheid, zelfs tijdens lange afdalingen. Exclusief verkrijgbaar bij Step Events!

Crussis: hippe designs!

products Urban 3 2 1.2 2

Al een tijd op zoek naar een flitsende manier om je conditie een “boost” te geven? Wil je niet ondergaan in de grauwe massa? Je eigen draai geven aan je eigen sport? Dan komt nu de nieuwe lijn CRUSSIS steps in beeld. Speciaal ontworpen door topdesigners. Gericht op een jong, ambitieus sportpubliek. Stap op een Crussis en ervaar de nieuwe topsportwereld van sportsteps.

Behalve voor “cool” staat Crussis óók voor kwaliteit. Tijdens het hele productieproces geldt een strenge kwaliteitscontrole voor elk afzonderlijk model. Deze sportsteps zijn bovendien volledig geassembleerd in Tsjechië onder streng toezicht van professionele technici. Crussis gebruikt uitsluitend zorgvuldig geselecteerde onderdelen die een lange levensduur garanderen.  Zo streeft men naar het produceren van scooters met een lange levensduur en minimaal onderhoud. Zodat je niet over alleen flitsend, maar ook over degelijk en betrouwbaar materiaal beschikt. De Crussis Urban 4 is de meest populaire.

Yedoo: lichtgewicht innovatie.

products Wolfer red 2

De nieuwste Yedoo steps hebben aluminium frames en velgen, veilige V-brake remmen, sterke lak, een verstelbaar stuur en het Tüv veiligheidskeurmerk.

De ergonomische vormgeving van deze steppen past bij sporters vanaf 13 jaar. Met het verstelbare stuur kan de step ‘meegroeien’. Het board (het plankje) is niet te hoog, maar precies op de goede hoogte waardoor het sportief rijden is op een Yedoo step.

Yedoo denkt niet alleen aan de veiligheid en snelheid, maar ook aan het milieu. Deze steppen bevatten geen schadelijke stoffen voor het milieu. Alle Yedoo steppen voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen. De buitenbanden, handvatten en andere kunststof onderdelen zijn vrij van de schadelijke stoffen PAK en Ftalaten. Daarnaast is er een voordelige instapper: de Yedoo Mezeq.

Yedoo heeft met de nieuwe serie aluminium steps een belangrijke designprijs gewonnen. Terecht als je nauwlettend kijkt naar hoe men de laatste nieuwe inzichten in het ontwerp verwerkt heeft. Yedoo staat voor innovatie en topontwerp in de nieuwste generatie sportsteps.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort