Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Step kopen? Gebruik de stepwijzer voor de beste keuze

Doe de test en ontdek welke step bij jou past.

Hoe kies ik de juiste step? Of: gestel ik ga een step kopen, waar moet ik op letten? Al met al vragen waar veel beginnende steppers mee worstelen. Vandaar deze keuzehulp bij de aanschaf van een step voor volwassenen.

De Stepwijzer wijst je de weg naar de juiste step. Vraag je eerst af wat je met de step gaat doen en de stepwijzer helpt je met de aankoop van de beste step. Wil je meer zekerheid? Bel ons en we geven je een advies op maat.

Uitleg:

1. Bepaal eerst voor jezelf waarvoor je je step wil gaan gebruiken in de volgende alinea
2. Ga dan naar het bijbehorende schema hieronder.
3. Nadat de keus is gemaakt kan je op het model klikken voor verdere informatie over de step.
4. Voor verdere vragen of opmerkingen kan je contact met ons op nemen. Bel 033-4759594 of mail ons.

LET OP: Wil je een step kopen, wij geven aan waar je op moet letten. Maar, deze test is niet meer dan een algemene richtlijn en er zijn meer modellen beschikbaar dan hier aangegeven. Nog niet helemaal overtuigd of steppen voor jou de ideale duursport is? Kijk dan even hier.

Step kopen, waar op letten?

Waar wil je de step voor gebruiken?

a. Recreatief gebruik, zoals ritjes in de stad of lekker ontspannen toeren in de natuur (ga verder naar 1).
b. Sportief gebruik, zoals serieus trainen of deelnemen aan wedstrijden (ga verder naar 2).
c. Steppen met je hond. Lekker bewegen in de natuur, samen met je trouwe viervoeter (ga verder naar 3).
d. Woon-werkverkeer. Leg snel en comfortabel de laatste kilometers af tussen station en werk. Parkeer je auto verder van je werk en betaal minder parkeerkosten (ga verder naar 4,  vouw step kopen)

Welke soort step?

  1. Kijk eerst even in de menubalk onder toursteps. Hier vind je een aantal steps voor volwassenen die in de eerste plaats stabiel en veilig zijn. Meestal wat steviger dan de sportsteps of racesteps met (bijvoorbeeld) dunnere banden en een lagere voetplank hebben. Veel toursteps zijn geschikt om lekker met vriend(in)nen ontspannen te sporten. Maar ook om je conditie op te bouwen, gemakkelijk af te vallen of bij knieklachten.
  2. Wil je intensief trainen en wil je een step kopen voor duursport? Kijk dan in de menubalk onder racesteps (sportsteps). Steeds meer fabrikanten komen nu met een alternatief voor hardlopen en de keuze in racesteps wordt steeds groter. Alle grote merken zoals Kostka, Kickbike, Yedoo, Mibo en Morxes bieden jou een manier om snel conditie op te bouwen! Bovendien zijn meerdere steps geschikt om mee te doen aan wedstrijden.
  3. Steppen met je hond op een dogscooter is gezond en goed voor allebei. Steppen met je hond wordt al door dierenartsen aanbevolen, vooral om een gestresste hond te kalmeren. Ga eerst naar hondensteps voor een eerste impressie. Wil zonder hond off road steppen? Ga dan naar cross-steps.
  4. Compact, ultralicht, superhandig en ideaal om de laatste kilometers tussen auto en werk snel af te leggen. Veel makkelijker mee te nemen in de trein (gratis!), geen onderhoud en nooit mankementen. Zie daar dé voordelen van de hoogwaardige opvouwbare steps. De meeste zijn ultralicht en makkelijk op te vouwen. Zie vouwsteps voor een eerste indruk.

Welk merk en type?

Heb je de keuze tussen toursteps, racesteps, hondensteps, cross-steps en vouwsteps gemaakt? Ga je nu meteen een step kopen? Of is het tijd om je keuze te verfijnen? De Stepwijzer geeft de meest populaire steps weer, gerangschikt naar merk/prijs. Voor de duidelijkheid: dit is geen wetenschappelijk onderbouwd onderzoek, maar wel een hulp bij het kiezen van de step met grote wielen die bij jouw wensen past. Wil je eerst een step huren? Kijk dan even op onze huursite.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort