Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Steppen met je hond als remedie

steppen met je hond

Steppen met je hond

Steppen met je hond is een geweldige activiteit, vooral als je een te energieke hond hebt. Hier zijn enkele redenen waarom het noodzakelijk kan zijn:

Kostka Mushing om te steppen met je hondEnergie afvoeren

Energierijke honden hebben vaak veel beweging nodig om overtollige energie kwijt te raken. Steppen is een intensieve activiteit die helpt om die energie op een gezonde manier te kanaliseren. Op de step rij je gemiddeld 12 á 13 kilometer per uur. Dit is voor de meeste honden een ideale draafsnelheid en tevens een fijne energieverbrander.

Mentale stimulatie

Naast fysieke inspanning biedt steppen ook mentale stimulatie voor je hond. Het navigeren en reageren op de omgeving tijdens het steppen houdt je hond alert en betrokken, vooral als je gaat steppen met je hond in een bosrijke omgeving of -sowieso- midden in de natuur. Van nature zal een hond alert zijn op alles wat er om hem heen gebeurt, zeker op konijnen of andere wilde dieren. Uiteraard houdt je je hond keurig aan de lijn en zorg je voor geen enkele verstoring van de omgeving.

Verbeterde gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging verbetert de algehele gezondheid van je hond. Het helpt bij het behouden van een gezond gewicht, versterkt spieren en botten, en bevordert een goede cardiovasculaire conditie.

Workshops met de Walky Dog om te steppen met je hond
Workshops met de Walky Dog

Vermindering van probleemgedrag

Te energieke honden kunnen destructief of onrustig gedrag vertonen als ze niet genoeg beweging krijgen. Door je hond regelmatig te laten steppen, verminder je de kans op gedragsproblemen zoals kauwen op meubels, overmatig blaffen of graven.

Versterking van de band

Samen steppen met je hond versterkt de band tussen jou en je hond. Het is een gezamenlijke activiteit die vertrouwen en samenwerking bevordert. Spelerderwijs leer je je hond allerlei commando’s aan.  Sommige zijn zelfs noodzakelijk, vooral met sledehonden.

Socialisatie

Tijdens het steppen met je hond kom je vaak andere mensen en honden tegen, wat een uitstekende kans biedt voor je hond om te socialiseren en beter om te gaan met verschillende omgevingen en situaties. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf, want je raakt al gauw in gesprek met andere hondenliefhebbers. Daarnaast wordt er ook gestept in clubverband en kan je makkelijk veel nieuwe kennissen en vrienden ontmoeten.

IMG 0093Gevarieerde omgeving

Steppen met je hond geeft je hond de mogelijkheid om verschillende omgevingen te verkennen. Dit biedt variatie in geuren, geluiden en bezienswaardigheden, wat bijdraagt aan de mentale verrijking.

Al met al is steppen met je hond een effectieve en plezierige manier om te voldoen aan de fysieke en mentale behoeften van een te energieke hond, wat resulteert in een gelukkiger en gezonder huisdier.

De Voordelen van Steppen met je Hond voor je eigen Gezondheid

Steppen met je hond is een activiteit die steeds populairder wordt onder hondenbezitters. Het combineert de opwinding van fietsen met de gezelschap van je trouwe viervoeter. Maar wat zijn precies de voordelen van deze activiteit voor je eigen gezondheid? In dit artikel bespreken we hoe steppen met je hond niet alleen goed is voor je hond, maar ook voor jou.

Stress bij honden en Steppen met je hondVerbeterde Cardiovasculaire Gezondheid

Steppen is een uitstekende vorm van cardiovasculaire oefening. Wanneer je stept, verhoog je je hartslag en verbetert je bloedcirculatie. Regelmatige cardiovasculaire activiteit kan het risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk verminderen. Door samen met je hond te steppen, ben je gemotiveerd om langere afstanden af te leggen, wat bijdraagt aan een betere cardiovasculaire gezondheid.

Gewichtsverlies en Vetverbranding

Steppen helpt bij het verbranden van calorieën en het verminderen van lichaamsvet. Het is een intensieve workout die helpt bij het verliezen van overtollige kilo’s. Als je regelmatig stept met je hond, kun je een aanzienlijke hoeveelheid calorieën verbranden. Dit is vooral nuttig voor mensen die moeite hebben om gemotiveerd te blijven bij conventionele trainingsmethoden.

Versterking van Spieren en Gewrichten

Steppen is een effectieve manier om je spieren en gewrichten te versterken zonder de zware impact die je bij sommige andere vormen van lichaamsbeweging kunt ervaren. Je gebruikt je beenspieren, core en armen om de step te controleren en te sturen. Dit helpt bij het opbouwen van spiermassa en het versterken van gewrichten, wat kan bijdragen aan een betere algehele lichaamshouding en minder kans op blessures.

kerel met hondVerbeterde Mentale Gezondheid

Lichamelijke activiteit, vooral in de buitenlucht, heeft aangetoond dat het de geestelijke gezondheid aanzienlijk verbetert. Steppen met je hond kan stress en angst verminderen en de symptomen van depressie verlichten. Het samenzijn met je hond en de frisse lucht kunnen je humeur verbeteren en zorgen voor een gevoel van welzijn.

Versterking van de Band met je Hond

Het steppen met je hond is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je hond. Het versterkt de band tussen jullie twee en zorgt voor quality time samen. Dit kan leiden tot een beter begrip en samenwerking tussen jou en je huisdier. Een goede band met je hond kan bijdragen aan een gelukkigere en gezondere relatie, wat op zijn beurt weer positieve effecten heeft op je mentale gezondheid.

Steppen met je hond bij de dierenbescherming
Steppen met de hond bij de dierenbescherming

Sociale Interactie en Gemeenschapsgevoel

Door te steppen met je hond in parken of op paden waar andere hondenbezitters samenkomen, heb je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale interacties aan te gaan. Dit kan bijdragen aan een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Sociale interactie is een belangrijk aspect van geestelijke gezondheid en kan gevoelens van eenzaamheid verminderen.

Steppen met je hond biedt tal van voordelen voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het verbetert je cardiovasculaire gezondheid, helpt bij gewichtsverlies, versterkt spieren en gewrichten, en bevordert je mentale welzijn. Bovendien versterkt het de band met je hond en biedt het mogelijkheden voor sociale interactie. Dus waar wacht je nog op? Pak die step, roep je hond, en geniet van een gezonde en plezierige activiteit samen!

Wij hebben meerdere hondensteps die kunt huren voor een dag, een week of een maand. Kijk hiervoor even op onze huursite.

Er zijn meerdere aantrekkelijke en betaalbare steps die uitermatie geschikt zijnh om te steppen met je hond. Zo is de Crussis Cross een aantrekkelijk vormgegeven hondenstep waarmee je graag gezien wil worden. Ook de Kostka Mushing is een uitstekende step die bovendien erg compleet is

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort