Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Hoe kan je met de step je figuur verbeteren?

Snel je figuur verbeteren op de step

Je figuur verbeteren met de step


De zomer begint, maar dat betekent niet dat er geen tijd meer is om je figuur verbeteren. Maar, niemand wil bij mooi weer zweten in de sportschool. Wat is het beste alternatief? Er zijn uiteraard een aantal buitensporten die je helpen in vorm te komen. Zo is steppen is een sport waarbij je niet alleen voldoende calorieën verbrandt, maar vooral meerdere onderdelen tegelijk vormgeeft. In tegenstelling tot fietsen of hardlopen worden bij het scooterrijden naast de benen ook de armen, buik, rug en billen gebruikt. Voor sommigen klinkt het misschien overdreven, maar een scooter is een vorm van fitness op wielen. Dit geldt uiteraard voor de juiste rijtechniek, waarvan de basis het regelmatig wisselen van benen is.

je figuur verbeteren met de step. Hoe extra kilo’s kwijt te raken

De basis is uiteraard regelmatige beweging. Dit geldt voor alle sporten. Zelfs bij het fietsen moet je tijdens het fietsen volhouden, want vet begint pas na 20 minuten fietsen te verbranden en pas dan begin je je figuur vorm te geven. Als u bijvoorbeeld een uur op een scooter rijdt met een snelheid van 18 kilometer per uur, verbrandt u ongeveer 820 calorieën (3430 kJ), wat meer is dan wanneer u met een vergelijkbare snelheid fietst of hardloopt met een snelheid van 9 kilometer per uur. Natuurlijk beweeg je je, vergeleken met de sportschool, ook in de frisse lucht.

Complexe beweging voor het onderste deel

Vooral vrouwen zullen waarderen dat de cyclus de bodem vormt. De bilspieren zijn voortdurend in beweging tijdens het rijden op een scooter, en regelmatig schoeisel zal zelfs die delen van de heupen uitrekken en vormgeven die regelmatige lichaamsbeweging weerstaan. Als je slechts één kilometer op een scooter rijdt, maak je ongeveer 200 squat-achtige bewegingen! Vanuit de lagere delen blijven de kuit- en dijspieren niet achter, logischerwijs worden ook de voetspieren versterkt. Beweging op een scooter verbetert zeer effectief de functie van de lumbale wervelkolom en versterkt de bekkenbodem, als geen andere beweging.

Snel je figuur verbeteren met de stepOok de buik, armen en rug profiteren

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat de spieren van de benen en billen gevormd worden door het steppen. In tegenstelling tot andere sporten is steppen echter een werkelijk complexe beweging die ook andere spieren vormgeeft. Met zijn natuurlijke beweging versterkt en versterkt de step de hele buik, vooral de rectus abdominis-spier en de externe schuine buikspier. Bij het besturen van een step leunt u op uw armen, maar houdt u uw schouders niet in een stijve positie zoals bij het fietsen. Integendeel, de armen werken tijdens het terugveren en het daaropvolgende rechttrekken.

De armen worden versterkt door het gewicht van het lichaam omhoog te drukken tijdens het afzetten, wat de ideale belasting is. Ook de rugspieren werken intensief op de kickbike, omdat je vaak van houding verandert: je stuitert afwisselend met je benen, trekt jezelf met gestrekte armen omhoog en beweegt over het stuur, evenals het zwaartepunt van het trappende been vanuit de achterste positie naar voren. Het versterken van de spieren vereist hun werk, en geen eenzijdige statische belasting. In de praktijk versterk je in het ruggedeelte vooral het gehele spierkorset langs de wervelkolom, de brede rugspier en de deltaspier op de rug. Regelmatig rijden versterkt en lijnt over het algemeen de wervelkolom uit. En zo kan je snel je figuur verbeteren!

Onze favoriete steps

1. De Morxes Sport.

Morxes Sport met 28"voorwiel, beter dan fietsenWil je je figuur verbeteren op een fijne step? De Morxes Sport behoort tot de fijnste, zo niet allerfijnste, toersteps van dit moment. De kwaliteit staat op een ongekend hoog niveau, dankzij het ijzersterke en ultralichte frame van Chroom-Molybdeen, het hoge afmontageniveau met industriële wiellagers en shimano remmen. Verder is de Morxes stabiel en vertoont hij weinig rolweerstand, wat hogere gemidelde snelheden mogelijk maakt bij gelijke inspanning. Mooi is hij ook, met het fraaie “double neck” frame, dat ook bijdraagt aan de stijfheid van het frame.

Lange afstanden afleggen met hoge snelheid. Dat is waar de Morxes Sport, de eerste tourstep met racekwaliteiten, voor bedoeld is. Altijd al mee willen doen met de Elfstedentocht? Het  Rondje IJsselmeer of andere energievretende tochten? Dan is de Morxes Sport jouw keuze. Net als alle andere Morxes steps heeft de Sport het extreem sterke frame van Chroom-Molybdeen (met levenslange garantie), maar een 28 inch voorwiel in plaats van 26. Daarnaast de snellere Schwalbe Racer II banden met voldoende profiel voor all round gebruik. Ga je echt voor wedstrijden, overweeg dan de steps met een nóg lichter frame zoals de Monza. Of zelfs de in kleine serie vervaardigde Imola met 28 inch voor- en achtervelgen.

De uitstekende eigenschappen van de Morxes Sport zijn óók te danken aan de kwaliteit van de andere componenten. Morxes werkt nauw samen met Remerx als vaste leverancier van lichtgewicht dubbelwandige velgen. Het stuur en -vooropbouw van leverancier ITM zijn bekend door het lichte gewicht en extreme stijfheid. Niet verwonderlijk dat de Morxes Sport van alle steps met grote wielen één van de lichtste, stabiele en derhalve veilige steps is.

2. De Mibo Tourist

De Mibo Tourist, step met 2 grote wielen.

De Mibo Tourist is een snelle step voor volwassenen met nieuwe maatstaven. Niet eerder kocht je een kickbike met 2 grote wielen voor zo’n scherpe prijs. De twee grote wielen hebben zich in de laatste jaren duidelijk bewezen. Met dezelfde inspanning rij je nu makkelijk 1 á 2 kilometer harder dan met een vergelijkbaar exemplaar met een klein achterwiel. De rolweerstand ligt nu eenmaal veel lager en dat merk je. Dus, step je in clubverband en wil je de rest te snel af zijn? Dan is de keuze nu gemakkelijk. Ook met deze step kan je snel je figuur verbeteren.

Dankzij de dubbele nekconstructie heeft elke Mibo een voorsprong op de concurrentie. Want, hoe stijver het frame, hoe minder deze inzakt en hoe minder energieverlies. Bij sportsteps speelt dit een grote rol. Bij de Mibo Tourist is bovendien gekozen voor een hardere staalsoort die de grotere lengte van het frame compenseert. Het resultaat: merkbaar minder inspanning bij het afzetten, meer plezier van je training en op langere termijn een grotere motivatie om je conditie blijvend te verbeteren. Nóg sneller met de Schwalbe racebanden (accessoire, zie foto)

3. De Kostka Travel Max

IMG 1605De Kostka Travel Max is uitstekend voor “long distance” steppen en je figuur verbeteren. Deze kilometervreter rolt bijzonder goed, dankzij het uitgebalanceerde en ultrasterke frame én het 28 inch voorwiel met Schwalbe Racer banden. Maar ook in ergonomisch opzicht is de Kostka Travel een wonder van vernuft. Je houding is optimaal voor maximale snelheid en minimale inspanning. Deze sportstep is zeker één van de allerfijnste toersteps met de nadruk op duursporten met een lange duur.

Of het nu op asfalt, grind of in de stad is, met de Kostka Travel vreet je de ene kilometer na de andere. Ondertussen geniet je van de beste rijeigenschappen die een toerstep te bieden heeft. De Kostka Travel Max gaat als een speer. In de eerste plaats dankzij het ultrastijve frame, dat niet of nauwelijks inzakt bij het afzetten. Zelfs niet als je meer dan 100 kilo weegt.

Terwijl je nog steeds het comfort van deze step voor volwassenen voelt. Deze comfortabele sportstep met 28″ voorwiel is je maatje voor alle vrijetijdsactiviteiten die je maar kunt bedenken – of het nu gaat om langere tochten in de buurt of stadsverkeer. Dankzij het hogere stuur is dit alternatief voor fietsen ook geschikt voor langere duursporters. 

Voordelen fysieke winkel

In onze stepwinkel in Amersfoort vind je meer modellen voor de stepsport dan waar dan ook in Nederland en België. Je test er (naast de Morxes Sport) bijna elk gewenst model. Echter, woon je ver van Amersfoort? Koop dan je step in de webshop. Wij zorgen voor een snelle bezorging en een retourgarantie. Zorg er wel voor dat de step in nieuwstaat en originele verpakking geretourneerd wordt. Wij geven deskundig advies, zorgen voor reparaties en onderhoud. Wil je eerst een step huren, kijk dan even op onze huursite.

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort