Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De vouwstep, generatie 2: perfecte oplossing voor de korte afstand

Een elektrische step of een vouwstep

De vouwstep is handig en compact

De vouwstep wordt steeds populairder!

Niet lopend van station naar je werk, maar het laatste stuk steppen met deze functionele, opvouwbare step van de tweede generatie. Veel voordeliger in aanschaf dan een vouwfiets, lichter en veel makkelijker mee te nemen in de trein. De aluminium vouwstep weegt maar 3 kilo. Deze mevrouw heeft hem nu een week in gebruik en is razend enthousiast!

Hoe werkt de vouwstep in de praktijk van alle dag?

Kickbike Clix, alternatieve vouwstep voor de Sport G4
Makkelijk opvouwbaar en compact

Steeds meer forenzen ontdekken dat ze liever 2 of 3 kilometer steppen dan lopen. Hiervoor is de vouwstep de meest gelikte oplossing. Klaar met werken? Pak de step van onder de 

kapstok vandaan en hang de handige tas over je schouder. Loop (of step) naar buiten en klap de step in één seconde uit. Stap op de brede, veilige voetplank en zet lichtjes af. Binnen een mum van tijd ben je bij je auto of de trein. Met 2 seconden heb je hem weer tot een klein pakketje gereduceerd en leg je hem in het bagagerek of in de kofferbak. Dankzij het lichte gewicht, vergt dit geen enkele moeite.

Heb je interesse in een vouwstep voor woon- werkverkeer? Kom even langs in onze winkel en kies uit het uitgebreide assortiment. Of maak je keuze in de webshop.

Goed alternatief voor vouwfiets

Bovendien kent de vouwstep meerdere onmiskenbare voordelen ten opzichte van een vouwfiets. Ten eerste is er het prijsvoordeel, waardoor je de ruimte hebt om ook voor je partner een Mibo Mastr aan te schaffen en nog geld over te houden. Een vouwstep heeft feitelijk geen of nauwelijks onderhoud nodig: geen kettingen smeren of stellen, geen versnellingen. Een vouwfiets heeft die ketting, versnellingen en trappers wel. Allemaal bewegende delen die kunnen slijten en onderhoud nodig hebben.

Mibo Mastr Royal step voor volwassenen
Oerdegelijke en handige vouwstep

Lange levensduur

Het onderhoud van een opvouwbare step is simpel. Gewoon af en toe de banden oppompen en klaar is Kees. De banden gaan vaak wel 10 jaar mee, evenals de remblokjes. Tenslotte de lange levensduur. Deze opvouwbare step voor volwassenen gaat een leven lang mee en heeft een opmerkelijke tweedehands waarde. Dat vertaalt zich weer in extreem lage maandelijkse kosten die gemiddeld niet meer dan € 2,- bedragen. Zoek je een step die klein, licht en makkelijk mee te nemen is in bus en trein, kies dan voor de Micro Flex Air! 

Ultralicht

Kortom, de moderne vouwstep is compact, ultralicht, superhandig en ideaal om de laatste kilometers tussen auto en werk snel af te leggen. Veel makkelijker mee te nemen in de trein (gratis!), geen onderhoud en nooit mankementen. Zie daar dé voordelen van de hoogwaardige opvouwbare steps. De meeste zijn ultralicht en makkelijk op te vouwen.

Nieuw zijn de opvouwbare sportsteps, zoals de Kostka Tour Fold en de Mibo Split die je makkelijk in de auto meeneemt naar het bos voor een heerlijke training of toertocht. Met dezelfde uitstekende rijeigenschappen als de Kostka Tour Max en de Mibo Malaga. Daarnaast zijn er het perfecte alternatieven, zoals de Kostka Rubik en de Mibo Master. Compact, maar toch geschikt voor langere tochten.

Spoorwegen koopt vouwsteps

Helaas zien we de vouwsteps nog niet al te vaak in het straatbeeld. Dit in tegenstelling tot de vouwfiets die je dagelijks tegenkomt. Alhoewel, hier lijkt verandering in te komen. Steeds vaker gaan de opvouwbare steps in de stepwinkel over de toonbank. Daarnaast heeft de NS onlangs 5 (gele) Kostka vouwsteps aangekocht en gaat deze, volgens het reclamebureau, deze inzetten voor promotiedoeleinden. Ook gaan beursbezoekers deze exemplaren tegenkomen, zoals op de mobiliteitsbeurs. 

Bedrijfshallen en ziekenhuizen

Ook de bedrijven en instellingen met grotere oppervlakten zien de step nu steeds vaker staan. En daar zit wel een zekere logica achter. We zien de verpleegsters nog niet zo snel op de fiets door de gangen racen. De step heeft een lagere snelheid en bovendien heb je altijd één been aan de grond. Zo sta je meteen stil als dat nodig is. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de voordelen, maak dan een afspraak om een vouwstep te testen. Stuur een berichtje naar [email protected] of bel met 033 4759594. 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort