Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

MS-PATIËNTE ORGANISEERT WORKSHOP MET STEP

Een step huren of kickbike workshop met step met groot voorwiel of step voor volwassenen

MS-patiënte Myriam Wilemsen (46) uit Berlaar wil samen met drie vrienden een workshop met step organiseren om Vlaanderen warm te maken voor de step. “Ik kan door mijn ziekte niet meerdoe een workshop met step fietsen. Als ik niet zou steppen zou ik al lang in een rolstoel zitten”, vertelt Myriam. Samen met Kathleen Janssens (36), Carine Peeters (45) en Walter Maes (56) startte Myriam het initiatief op. “Wij leerden steppen in Nederland, het is daar zeer populair. In Vlaanderen lijkt het minder bekend”, aldus Myriam.

Workshop met step in Vlaanderen

Steppen met uw hond. je kan ook een step huren voor een workshop met step

“Vanaf maart beginnen we daarom met workshops om zo hopelijk Vlaanderen aan het steppen te krijgen. Iedereen kan het want het is simpeler dan fietsen en voor sommige mensen, zoals MS-patiënten, fysiek ook makkelijker”, vertelt Myriam. “Mijn vriend Walter Maes deed vroeger aan wedstrijdlopen met zijn hond. Hij werd geopereerd aan zijn knie en mocht niet meer lopen of fietsen, een harde klap. Vermits ik door mijn ziekte ook niet meer kan fietsen zochten wij een sportieve en creatieve oplossing.

Wij ervaarden dat het goed is voor je conditie, gecombineerd met een goeie training voor je spieren. Je hebt geen zadelpijn, kan regelmatig van been wisselen en het is veiliger omdat je altijd één voet tegen de grond hebt. Daarbij komt dat er weinig onderhoud is, want een step heeft geen versnellingen of een ketting die stuk kan gaan. Ook interessant is dat je tijdens het steppen de ideale snelheid haalt om je hond met je te laten meelopen”, vertelt Myriam Wilemsen. Een workshop met step voor de hond zit dan ook in de pen.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort