Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Step voor volwassenen, welke is bewezen de beste?

Een step huren of kickbike workshop met step met groot voorwiel of step voor volwassenen

Wat is de beste step voor volwassenen?

Wat is de beste grote step voor volwassenen? Laten we eerst eens kijken naar de omschrijving van het woord “step” volgens Wikipedia

Aandrijving: spierkracht
Snelheid: 5-30 km/u
Beschikbaarheid: particulier bezit
Infrastructuur: weg, gangen in gebouwen
Doelgroep: recreatie
Portaal Portaalicoon: Verkeer & Vervoer
Een step is een ongemotoriseerd tweewielig vervoermiddel. In Nederland wordt ook de benaming autoped gebruikt, hoewel dat oorspronkelijk een fabrikant van de gemotoriseerde variant is.

steppen kopen in Amersfoort
van steppen wordt je blij

Een aantal eigenschappen van de grote step voor volwassenen komt overeen met de fiets. Zoals wielgrootte en helling van de stuuras. Maar juist voor de step geldt dat de plankhoogte boven het wegdek belangrijk is. Op een goed ontworpen step kunnen langdurig snelheden van 30 km/u gehaald worden. Vanwege het lage zwaartepunt is een step stabieler dan een fiets.

Vervoersmiddel

De step was oorspronkelijk een vervoermiddel (vervoer van mens en goederen). Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de step in verschillende Europese landen (ook de Oostbloklanden) veel gebruikt in verband met de schaarste aan fietsonderdelen. Na de Tweede Wereldoorlog is de step meer bekend geworden als kinderspeelgoed. Vanaf de jaren zeventig herwon de step langzaam weer populariteit als step voor volwassenen.

De grote step voor volwassenen is geen speelgoed

De step wordt tegenwoordig niet alleen ingezet als speelgoed. Maar ook steeds meer voor vervoer, recreatie en wedstrijdsport. Eveneens wordt de grote step voor volwassenen vaker op de werkvloer gebruikt. Bijvoorbeeld voor intern transport in ziekenhuizen. Ook in grote magazijnen en (fabriekshallen kom je de step tegen. De step geniet dan de voorkeur boven de fiets, omdat er weinig ruimte nodig is voor stalling. Bovendien heeft de grote step voor volwassenen een hoge stabiliteit bij lage snelheid en heeft hij weinig onderhoud nodig.

beste step voor volwassenenDe taken van de NAF

De Nederlandse Autoped Federatie is het landelijke overkoepelende steporgaan dat alle belangrijke stepevenementen in Nederland coördineert en begeleidt. Een van de belangrijkste taken van de NAF is het opstellen van de nationale stepkalender met tochten en wedstrijden. Ook het uitreiken van de NAF-cup (de landelijke stepcompetitie) is een taak van de NAF. Daarnaast het afvaardigen van wedstrijdteams naar internationale wedstrijden. En dan alleen de grote step voor volwassenen. Daarnaast het is promoten bij het Nederlandse publiek een belangrijke taak. In België bestaat er een stepbond in oprichting.

De doeleinden van de step

De step (autoped) is onder te verdelen in steps voor verschillende doeleinden:
1.speelgoed
2.kindervervoer of sportief
3.ministep (vervoer)
4.ministep (freestyle)
5.stadsstep
6.crosstep
7.sportief/recreatief
8.duursport step (wedstrijd)
9.downhill
10.mushing (met hond(en))
11.industrieel (ziekenhuis, magazijnen, palletstep)

Er zijn dus nogal wat soorten steps. De vraag: “wat is de beste step voor volwassenen” is afhankelijk van het doel waarvoor je hem wil gebruiken. De meeste volwassenen gebruiken hem om hun conditie te verbeteren. Of om te steppen met de hond of om af te vallen. Wil je een verantwoorde keuze maken, kijk dan eerst onder onze stepwijzer. Beter nog: kom langs in onze stepwinkel en test alle merken en modellen. Wil je eerst een step huren voor een maand? Kijk dan op onze verhuursite.

Doe de test en ontdek welke step bij jou past.

Morxes Adventure is het nieuwe stepmerk
Cross-steps voor ruig terrein

Hoe kies ik de juiste step? Of: gestel ik ga een step kopen, waar moet ik op letten? Al met al vragen waar veel beginnende steppers mee worstelen. Vandaar deze keuzehulp bij de aanschaf van een step voor volwassenen.

De Stepwijzer wijst je de weg naar de juiste step. Vraag je eerst af wat je met de step gaat doen en de stepwijzer helpt je met de aankoop van de beste step. Wil je meer zekerheid? Bel ons en we geven je een advies op maat.

Uitleg:

1. Bepaal eerst voor jezelf waarvoor je je step wil gaan gebruiken in de volgende alinea
2. Ga dan naar het bijbehorende schema hieronder.
3. Nadat de keus is gemaakt kan je op het model klikken voor verdere informatie over de step.
4. Voor verdere vragen of opmerkingen kan je contact met ons op nemen. Bel 033-4759594 of mail ons.

LET OP: Wil je een step kopen, wij geven aan waar je op moet letten. Maar, deze test is niet meer dan een algemene richtlijn en er zijn meer modellen beschikbaar dan hier aangegeven. Nog niet helemaal overtuigd of steppen voor jou de ideale duursport is? Kijk dan even hier.

Step kopen, waar op letten?

step met grote wielenWaar wil je de step voor gebruiken?

a. Recreatief gebruik, zoals ritjes in de stad of lekker ontspannen toeren in de natuur (ga verder naar 1).
b. Sportief gebruik, zoals serieus trainen of deelnemen aan wedstrijden (ga verder naar 2).
c. Steppen met je hond. Lekker bewegen in de natuur, samen met je trouwe viervoeter (ga verder naar 3).
d. Woon-werkverkeer. Leg snel en comfortabel de laatste kilometers af tussen station en werk. Parkeer je auto verder van je werk en betaal minder parkeerkosten (ga verder naar 4,  vouw step kopen)

Welke soort step?

1. Kijk eerst even in de menubalk onder toursteps. Hier vind je een aantal steps voor volwassenen die in de eerste plaats stabiel en veilig zijn. Meestal wat steviger dan de sportsteps of racesteps met (bijvoorbeeld) dunnere banden en een lagere voetplank hebben. Veel toursteps zijn geschikt om lekker met vriend(in)nen ontspannen te sporten. Maar ook om je conditie op te bouwen, gemakkelijk af te vallen of bij knieklachten.

2.Wil je intensief trainen en wil je een step kopen voor duursport? Kijk dan in de menubalk onder racesteps (sportsteps). Steeds meer fabrikanten komen nu met een alternatief voor hardlopen en de keuze in racesteps wordt steeds groter. Alle grote merken zoals Kostka, Kickbike, Yedoo, Mibo en Morxes bieden jou een manier om snel conditie op te bouwen! Bovendien zijn meerdere steps geschikt om mee te doen aan wedstrijden.

3.Steppen met je hond op een dogscooter is gezond en goed voor allebei. Steppen met je hond wordt al door dierenartsen aanbevolen, vooral om een gestresste hond te kalmeren. Ga eerst naar hondensteps voor een eerste impressie. Wil zonder hond off road steppen? Ga dan naar cross-steps.

4.Compact, ultralicht, superhandig en ideaal om de laatste kilometers tussen auto en werk snel af te leggen. Veel makkelijker mee te nemen in de trein (gratis!), geen onderhoud en nooit mankementen. Zie daar dé voordelen van de hoogwaardige opvouwbare steps. De meeste zijn ultralicht en makkelijk op te vouwen. Zie vouwsteps voor een eerste indruk.

Welk merk en type?

Heb je de keuze tussen toursteps, racesteps, hondensteps, cross-steps en vouwsteps gemaakt? Ga je nu meteen een step kopen? Of is het tijd om je keuze te verfijnen? De Stepwijzer geeft de meest populaire steps weer, gerangschikt naar merk/prijs. Voor de duidelijkheid: dit is geen wetenschappelijk onderbouwd onderzoek, maar wel een hulp bij het kiezen van de step met grote wielen die bij jouw wensen past. Wil je eerst een step huren? Kijk dan even op onze huursite.

Ga naar de stepwijzer

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort