Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Footbike 4 all? Waarom zou JIJ gaan trainen op een footbike?

Een footbike of step voor volwassenen voor woonwerkverkeer

Eenvoud, betrouwbaarheid, weinig onderhoud

Een footbike of step voor volwassenen is eigenlijk gewoon twee wielen die verbonden zijn door een framebuis. Plus stuur en remmen natuurlijk. Je hebt niets anders nodig. Gewoon afzetten… en je bent vertrokken!

footbike voor trainenDit betekent dat een step een trouwe vriend is, altijd klaar om te rijden en totaal niet veeleisend als het gaat om onderhoud. In het weekend moet je af en toe de banden oppompen en misschien even schoonmaken, maar verder is dat alles. Je hebt geen speciale kleding of schoeisel nodig. Draag gewoon gewone sportschoenen of sneakers. Maar als het nodig is, mag je ook meerijden in je “dagelijkse kloffie”.

Een footbike is juist voor volwassenen

Footbikes zijn allang niet meer alleen voor kinderen. Volwassenen hebben ook hun voordelen ontdekt, maar ze hebben de steps niet weggenomen van kinderen – ze hebben steps die speciaal zijn gemaakt voor volwassenen. Zo kunnen jongeren, ouderen en zelfs ouderen allemaal rijden. Een step is niet beperkt tot een leeftijdsgroep; het belangrijkste is het gevoel van bewegingsvrijheid.

Sneller dan lopen, veel minder veeleisend dan hardlopen

Lopen gaat langzaam en hardlopen is niet voor iedereen weggelegd. Een footbike, bijvoorbeeld de Kickbike, brengt je overal waar je heen moet zonder extra inspanning, je vergroot je actieradius en vervoert veel dingen, zoals bijvoorbeeld je boodschappen. Of de spullen die je nodig hebt voor een weekendje weg. Tegelijkertijd hoef je maar één stap te zetten en ben je een voetganger. Dat komt ook goed van pas.

Een vervoermiddel en ontspanning en een sportuitrusting

steppen met je hondJe kunt rondrijden in je buitenwijk of dorp, want het is goed om eruit te komen, als je rugpijn hebt van de hele dag achter een computer zitten, maar weekendtrips met een groep footbikers zijn ook geweldig. Je kunt zelfs racen … bijvoorbeeld tegen wereldkampioenen, waarvan we er meerdere hebben in Nederland.

Steppen kan je overal

Hij komt het best tot zijn recht op een fietspad of een weg, maar je kunt ook over ruig terrein rijden op een terreinfootbike. Wat dacht je ervan om je hondenvriend mee te nemen? Wat een goed idee! Honden vinden het heerlijk om naast een footbike te rennen.

Ieder van ons is uniek, niemand is hetzelfde als een ander en we zijn allemaal origineel. En uitzonderlijke mensen volgen de massa niet. Mensen met persoonlijkheid rijden op footbikes!

Alle spiergroepen trainen

Het rijden op een step voor volwassenen brengt fysieke activiteit met zich mee en als zodanig het een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Geen enkele andere fysieke activiteit geeft het menselijk lichaam zo’n all-over workout als het trainen op een footbike. En het doet dit uitgebreid en op een evenwichtige manier – footbiken versterkt niet het ene deel van het lichaam ten koste van het andere en het brengt geen ongewenste bijwerkingen met zich mee.

Kickbiken is top voor alle volwassenenRek- en strekoefeningen

Steppen is natuurlijk. Je bent onbewust je lichaam aan het strekken, zelfs tijdens een ontspannende rit terwijl je naar het platteland kijkt. Je bent aan het sporten zonder het te weten. Als je het tempo een beetje opvoert, begin je je spieren op te bouwen en vet te verbranden. En dat geldt voor de meeste spiergroepen in je lichaam.

Met een footbike doe je dus vanzelf stretchoefeningen – het geeft geen prioriteit aan een bepaald gebied. De belasting wordt op natuurlijke wijze over de gehele verticale as van uw lichaam verdeeld. Het versterken van uw intrinsieke spieren verbetert de stabiliteit van de wervelkolom – de houding en balans van uw hele lichaam.

Last van rugpijn? Ga steppen!

Staand rijden en de regelmatige afwisseling van de linker- en rechterbenen voor het afzetten dwingen de berijder op natuurlijke wijze om hun spieren en lumbale uitlijning correct te coördineren. De demping van eventuele schokken met de knieën vermindert de overdracht van eventuele trillingen naar de wervelkolom.

Het steppen kan de mobiliteit van de gewrichten verbeteren. Doordat u altijd op minimaal één been reist, worden uw gewrichten niet belast met het soort belasting dat bijvoorbeeld optreedt tijdens het hardlopen. Er wordt niet gesprongen, dus je landt nooit met je hele gewicht.

Laat zitten maar zitten. Steppen doe je staand

steppen is de nieuwe duursportLaat het zitten over aan de tijd die u op uw werk op uw computer doorbrengt. Steps worden bereden in een staande positie – dit biedt het voordeel dat uw hele lichaam wordt gestrekt, de overdracht van trillingen van het reisoppervlak wordt verminderd, uw gewrichten worden gespaard en wat meer is … het helpt u om correct af te zetten. De niet veeleisende natuurlijke beweging die de belasting van uw gewrichten minimaliseert, is optimaal voor revalidatie na een ongeval of na een operatie.

De experts zeggen… Ga steppen!

De gezondheidsvoordelen van steppen zijn bewezen door een aantal deskundige onderzoeken. Fysiotherapeuten en revalidatie-experts zijn het er ondubbelzinnig over eens dat een footbike in het algemeen het spierstelsel en de spiercoördinatie verbetert.

Waar en wanneer ga je rijden?

Dat is een mooie vraag met een simpel antwoord: altijd en overal. steps hebben geen speciale sportfaciliteiten, terreinen of circuits nodig. Je kunt overal rijden waar een pad is. Op fietspaden, wegen en sporen. En het is niet nodig om een glad asfaltoppervlak te hebben; een gewone footbike kan ook een droog, verhard bos- of veldpad aan. Een terreinmodel kan bijna overal.
Steppen is geen seizoensgebonden activiteit; je kunt op elk moment rijden. De fysieke activiteit zal je opwarmen en de luchtstroom zal je weer afkoelen. Temperatuur is relatief, maar de juiste kleding is belangrijk.

Voordelen van de voetgangersstatus

Vouwstep voor groot en klein

Aangezien je geen speciale kleding of schoeisel nodig hebt om op een footbike te rijden, kun je op elk moment op-, af- en weer rijden. Comfortabele sportkleding is natuurlijk fijn, maar je kunt ook in je ‘kloffie’ naar je werk steppen. Het rijden op een step is niet onderworpen aan dezelfde voorwaarden als het rijden op een fiets volgens de verkeersregels in Nederland. Voor de wet ben je voetganger. Dat heeft voordelen, want in veel binnensteden mag je steppen in het voetgangersgebied. Maar, je hebt dezelfde mogelijkheden als een fietser. Steppen op fietspaden en wegen is zelfs aan te bevelen.

Slecht weer bestaat niet

Een bekend gezegde luidt: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. Het is mogelijk om het hele jaar door te rijden onder onze klimatologische omstandigheden. Alleen echt slecht weer of af en toe sneeuwval zijn reden om te stoppen met steppen. Maar. Onderschat nooit uw eigen veiligheid of die van de andere weggebruikers. Het is altijd beter om goed zichtbaar te zijn, vooral bij verminderd zicht. Draag opvallende kleurrijke kleding met reflecterende elementen. Ze zijn ook nodig op een footbike.

Ga steppen met je hond!

Steppen is zowel een individuele, als een collectieve activiteit. Een footbike trekt de aandacht en brengt gelijkgestemden samen. Een footbiker komt nooit vrienden tekort en er is altijd wel iemand die met je mee gaat. En als er echt niemand in de buurt is, zal je hond nooit weigeren. U hoeft uw hond niet thuis te laten – neem hem mee op een steptocht. Een kleine hond die van hardlopen houdt, zal de aanwezigheid van je footbike niet erg vinden. Een grote hond trekt je zelfs mee. Dat is echt een wilde rit! Idealiter in het bos en in de frisse lucht.

Als je het asfalt of andere verharde paden beu bent, koop dan een terrein-footbike. Het model met verhoogd dek, terreinbanden en schijfremmen kan bijna overal mee. En je kunt zelfs die grote hond meenemen, wat het misschien makkelijker maakt…

Gelijkaardige interesses brengen gelijkgestemde individuen samen. De footbiking-gemeenschap is vriendelijk, behulpzaam en leuk. En divers; steps worden bereden door vrouwen, mannen en kinderen, door jong, oud en zelfs ouderen. Je zult zeker kunnen opschieten met je nieuwe footbike-vrienden.

 

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort