Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Waarom steppen dé blessurevrije duursport is

mooie step voor volwassenen voor blessurevrij duursport

Stepinstructies voor sneller steppen als blessurevrije duursportDe step voor volwassenen is vrijwel de enige blessurevrije duursport! Overweeg dus tijdig om te stoppen met hardlopen en stap over op de step voor volwassenen.

Weinig impact bij deze blessurevrije duursport

In tegenstelling tot sporten zoals hardlopen of tennis, waarbij er herhaaldelijk impact is op de gewrichten, heeft steppen weinig impact op de gewrichten. Dit vermindert het risico op blessures aan gewrichten zoals de knieën, enkels en heupen.

Evenwichtige beweging met de step voor volwassenen

Steppen vereist een evenwichtige beweging van beide benen, wat kan helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de balans. Deze gelijkmatige belasting kan het risico op blessures door overbelasting verminderen, omdat het niet leidt tot eenzijdige spierontwikkeling of overbelasting van bepaalde gewrichten. Er zijn soorten steps voor volwassenen. Één van de meest populaire is de Mibo Tourist, een zeer snelle, maar ook zeer betaalbare sportstep.

Blessurevrije duursport
Fysiotherapeuten bevelen de step aan!

Lage snelheden

De meeste steppers bereiken geen zeer hoge snelheden in vergelijking met bijvoorbeeld fietsen of hardlopen. Dit betekent dat de kans op ernstige verwondingen als gevolg van een val op hoge snelheid kleiner is. Natuurlijk kan je ook eerst een maandje oefenen. Bij Step Events huur je een step voor volwassenen voor een maand voor maar € 60,-. Koop je een nieuwe step, dan krijg je de helft weer retour! Kijk even hier.

Aanpasbaarheid

Steppen kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en behoeften. Mensen kunnen de intensiteit van hun training geleidelijk verhogen

Een blessurevrije duursport
Voorkom knieproblemen!

naarmate ze sterker worden, waardoor het risico op blessures als gevolg van te zware belasting wordt verkleind.

Weinig technische vereisten

Anders dan bij sommige andere duursporten, zoals skiën of surfen, vereist steppen geen complexe technieken of speciale vaardigheden. Hierdoor kan werkelijk iedereen steppen op een step voor volwassenen. En je hebt minder kans op blessures als gevolg van fouten in de techniek.

De Kickbikes in de stepwinkel of steppenwinkel
Volop steps voor volwassenen in de stepwinkel

Hoewel steppen op een step voor volwassenen over het algemeen als een blessurevrije duursport wordt beschouwd, is het nog steeds belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende uitrusting, het aannemen van een goede houding en het luisteren naar je lichaam om overbelasting te voorkomen.

 

Steppen wordt ook vaak beschouwd als de fijnste blessurevrije duursport!

In de eerste plaats vanwege de lage toegankelijkheid: Een van de grootste voordelen van steppen is de toegankelijkheid. Bijna iedereen kan een step gebruiken, ongeacht leeftijd of fitnessniveau. Het vereist geen speciale vaardigheden of technieken om mee te beginnen, waardoor het een laagdrempelige sport is voor beginners.

Veelzijdigheid

Steppen kan worden beoefend in verschillende omgevingen, zoals stedelijke gebieden, parken, fietspaden of zelfs het platteland. Dit maakt het een zeer veelzijdige activiteit die gemakkelijk kan worden aangepast aan de voorkeuren en behoeften van de sporter.  Je kunt natuurlijk lekker rustig toeren, alleen of in een groep, maar ook flink tempo maken tijdens een intensieve training waarbij hartslag en inspanning ongeveer gelijk zijn als tijdens het hardlopen.

Step volwassenen. Het alternatief voor hardlopen: De snelle Yedoo Wolfer
Hét alternatief voor hardlopen: de ultralichte racestep

Volledige lichaamsbeweging

Steppen is een activiteit waarbij meerdere spiergroepen in het lichaam worden gebruikt. Het versterkt niet alleen de spieren in de benen, maar ook de kern-, rugspieren en zelfs de armen, afhankelijk van de stijl van steppen. Dit zorgt voor een volledige lichaamsbeweging en helpt bij het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen en algehele fitheid. Feitelijk kan je je abonnement op de sportschool wel opzeggen. Op de step doe je alles wat je moet doen.

Laag blessurerisico

Zoals eerder vermeld, heeft steppen over het algemeen een laag blessurerisico. Het veroorzaakt weinig impact op de gewrichten, waardoor het geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor blessures of last hebben van gewrichtspijn. Of geblesseerd zijn door het langdurig hardlopen. Bovendien is de kans op overbelasting van spieren en gewrichten relatief klein, omdat steppen een vloeiende en gelijkmatige beweging en daarom een blessurevrije duursport is. Fysiotherapeuten onderschrijven dit van harte!

Plezierig en ontspannend

Steppen is een plezierige en ontspannende activiteit. In de eerste plaats omdat het een blessurevrije duursport is natuurlijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele knieproblemen. Maar daarnaast geeft het je de vrijheid om op je eigen tempo te bewegen, te genieten van de omgeving en de frisse lucht, terwijl je tegelijkertijd aan je gezondheid werkt. Voor velen kan steppen een vorm van meditatieve beweging zijn, die stress vermindert en het algehele welzijn bevordert. Vraag het aan je Yoga coach!

Al met al biedt steppen een combinatie van toegankelijkheid, veelzijdigheid, lage blessurekans en plezier, waardoor het voor velen de fijnste duursport is.

 

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort