Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Stop gevaarlijke situaties: laat kinderen op de step naar school gaan!

Veilig op de stoep op de step naar school

Ga veilig op de step naar school!

Veilig op de step naar schoolVeiligheid eerst

Hoewel steppen naar school op de stoep veel voordelen biedt, is veiligheid van het grootste belang. Het is essentieel om kinderen te leren hoe ze veilig moeten steppen en om hen aan te moedigen beschermende uitrusting te dragen, zoals helmen en knie- en elleboogbeschermers. Daarnaast is het belangrijk om de verkeersregels te respecteren en oplettend te zijn voor andere voetgangers op de stoep.

Nog belangrijker: Hoe minder auto’s in de schoolstraat, hoe beter. Het is veel veiliger om de kinderen op het trottoir te laten steppen; je bent immers voetgander voor de wet.

Het is het beste en veiligste voor kinderen (en voor het milieu); steppen naar school is een groeiende trend die talloze voordelen biedt! Terwijl het traditionele schoolvervoer meestal bestaat uit de fiets, auto of zelfs de bus, wint het gebruik van de step op de stoep snel aan populariteit vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Hier zijn enkele redenen waarom op de step naar school op de stoep een slimme keuze is:

  1. Gezondheid en fitness

20210629 110215 1024x576 1Het gebruik van de step is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging. Het is een leuke manier om de dag te beginnen met een beetje lichaamsbeweging. Door naar school te steppen, kunnen kinderen en tieners hun algehele fysieke gezondheid verbeteren, hun spieren versterken en hun energieniveau verhogen.

  1. Milieuvriendelijkheid

In een tijdperk waarin klimaatverandering een steeds groter probleem wordt, is het verminderen van onze ecologische voetafdruk van essentieel belang. Op de step naar school op de stoep is een eco-vriendelijke keuze. Het produceert geen uitstoot en vermindert de afhankelijkheid van auto’s, waardoor de luchtvervuiling en de CO2-uitstoot verminderen.

  1. Verbetering van de concentratie en focus

Onderzoeken tonen aan dat lichaamsbeweging in de ochtend de concentratie en cognitieve vaardigheden kan verbeteren. Als je op de step naar school gaat,  kan het helpen om de geest scherp te stellen en de leerprestaties gedurende de dag te verbeteren.

  1. Tijdbesparing en mobiliteit

P1050558Met een step, zoals de Yedoo WZoom, kunnen kinderen zich snel en gemakkelijk door drukke straten bewegen. Het kan vaak sneller zijn dan wandelen en biedt meer mobiliteit dan fietsen in sommige gevallen. Dit kan ouders helpen tijd te besparen bij het brengen en ophalen van hun kinderen van school.

  1. Sociale interactie en plezier

Het gebruik van de step kan ook leiden tot sociale interactie tussen leeftijdsgenoten die samen naar school steppen. Het bevordert een gevoel van gemeenschap en vriendschap en voegt een element van plezier toe aan de dagelijkse routine. Wil je eerst proberen hoe het werkt, kijk dan op onze huursite.

 

In conclusie biedt het naar school gaan op de step op de stoep talloze voordelen voor zowel veiligheid, de fysieke gezondheid als het milieu, terwijl het ook de mobiliteit en sociale interactie verbetert. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen met een dosis frisse lucht en lichaamsbeweging, waardoor kinderen zich kunnen klaarmaken voor een dag vol leren en avonturen. Maar het voornaamste: de situatie rondom de school wordt veel veiliger, dankzij de afname van het aantal vervuilende auto’s!

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort