Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Steppen met uw hond: Deel 4

Steppen met uw hond is gezond

foto e1365173643106

Steppen met uw hond: de eerste keer

Doe de hond eerst het tuig om en pas het zodanig aan, dat er enige speling (één vingerbreedte) ontstaat tussen de riem en de borst achter de voorpoten. Maak dan de voorriem los genoeg om te voorkomen dat de voorpoten bekneld raken. De uitrusting moet hem passen, en niet zijn vacht. Zorg ervoor, dat je hond een goed tuig aangemeten krijgt voordat u gaat steppen met uw hond. Een goede dierenspeciaalzaak kan u hierover ook uitgebreid informeren. De Walkydog kan ook aan een halsband bevestigd worden. In dit geval raden wij een bredere halsband aan om eventuele druk beter te verdelen.

Beloning

Zorg dat je wat beloningsproducten bij de hand hebt! Ik geef mijn hond deze delicatesse, telkens als ik hem vasthaak aan de Walkydog. Positieve erkenning is de beste manier om te trainen. Zodra hij vertrouwd is met de step, zullen de traktaties minder vereist zijn. Als je klaar bent met steppen mag je hond natuurlijk best nog een keer getrakteerd worden.

Steppen met uw hond
Gebruik de WalkyDog

WalkyDog

Roep uw hond en vraag hem naast de step te gaan zitten of staan, naast de Walkydog. Dit kan 5-10 minuten vergen. Maak eerst de Walkydog aan het frame vast en zet uw hond naast de step, zonder hem aan te lijnen. Indien nodig adviseer ik u een vriend te vragen om u te helpen, door met de step of de hond te lopen. Probeer hem zo te positioneren dat hij de step of de Walkydog niet aanraakt. Loop eerst rustig en wen de hond eraan om netjes in een rechte lijn naast de step te lopen. Wilt u liever eerst een step huren, kijk dan even op onze huursite!

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort