Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Steppen met jouw hond: Deel 1

steppen met jouw hond

dogscooter tom 1
Tom van EHBHond met de dogscooter in actie

Steppen met jouw hond: Meer bewegen

Dat tegen de 50% van de Nederlanders te zwaar is, weten we allemaal. Dat al ruim 40% van alle honden ook last heeft van overgewicht is minder bekend. Wel hebben de dierenartsen de noodklok geluid: honden hebben ook méér beweging nodig. Een half uurtje wandelen is vaak te kort en het tempo te laag. Fietsen is gevaarlijk en het tempo te hoog. Steppen met uw hond is de meest veilige en leuke manier om uzelf én uw hond in conditie te houden.

De beste step

De hondenstep die geschikt is om te steppen met uw hond heeft een groot voorwiel voor comfort en veiligheid. Het kleine achterwiel zorgt voor meer ruimte

Workshops met de Walky Dog
Workshops met de Walky Dog

tijdens het steppen. Het lage zwaartepunt zorgt voor veiligheid en stabiliteit. Alle onderdelen zijn van een superieure kwaliteit en de afwerking staat op een hoog peil. Daarom is steppen met jouw hond óók erg veilig.  Kies wel voor een stevige stabiele step, zoals de Mibo GT.

Enthousiast

Sommige honden vinden het steppen leuk vanaf het begin en gaan er meteen mee aan de slag. Andere honden aarzelen aanvankelijk, maar ik moet nog een hond tegenkomen die er niet van houdt. Na enig geduld met aarzelende honden, wennen ze gewoonlijk snel aan de step en zijn ze uiteindelijk enthousiast. Je kan ook een hondenstep huren voor een maand. Kijk daarvoor op onze huursite.

Wordt vervolgd: Steppen met jouw hond, deel 2.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort