Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Steppen met de hond bij Dierenbescherming met nieuwe steps

Steppen met je hond bij de dierenbescherming

20140412 1327001
Steppen met je hond bij de Dierenbescherming

Steppen met de hond bij Dierenbescherming.

Zaterdag onder grote belangstelling een demonstratie Steppen met de hond door Henk van de Dierenbescherming Amersfoort. Zij laten de honden uit met de Kostka Tour Max. Binnenkort gaat het uitlaten van honden met de hondenstep ook in de asielen van Hilversum en Almere van start. Meer weten? Kijk op sportstep.nl.

steppen met de hond
Veel gebruikt: de WalkyDog

Goed voor de conditie

Onder belangstelling van rond de honderd bezoekers demonstreerde Henk alle voordelen van het steppen met de hond. Het is niet alleen erg effectief: in korte tijd verbranden de honden veel energie en zijn daardoor veel rustiger (en blijer). Maar tevens is het goed voor hun gezondheid, want tijdens het steppen houden ze een natuurlijke draafsnelheid aan. Op die manier worden de spieren rondom de gewrichten opgebouwd en veel problemen voorkomen.

Het is ook mogelijk een step met een Walky Dog te huren voor een hele maand. De huurprijs is dan € 75,-. Kom hiervoor naar onze stepwinkel in de Oliesteeg of kijk op sportstep.nl.

Steppen met de hond steeds populairder

Steppen met de hond
“Het is niet mijn schuld!”

Het steppen met de hond wordt steeds populairder. En daar zijn genoeg redenen voor aan te wijzen. In de eerste plaats is het een prettige manier om de hond meer beweging te geven. Vaak is een uur wandelen onvoldoende en heeft de hond nog veel energie over. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo komt het regelmatig voor dat onze geliefde viervoeter zijn overtollige energie uitleeft op het meubilair. Dit komt zeker voor in de situatie waar een wat ouder echtpaar een jonge hond in huis neemt. Men is dan vaak na een paar jaar niet zo fit meer als voorheen. Of, beide partners hebben (of krijgen) een drukke baan.

Het gevolg: de hond krijgt niet genoeg beweging en kan zijn energie niet kwijt. Bij de Dierenbescherming speelt dit zeker een rol, omdat het uitlaten van de honden een tijdrovende kwestie is. Henk: “De hondenstep bespaart me veel tijd en energie. Vaak is een kwartier steppen met de hond al voldoende.”

Veilig sporten met je hond

Steppen met de hond is gezond, maar ook veilig. Op de fiets is het tempo te hoog en moet de hond boven zijn macht galopperen in plaats van relaxed te draven, zoals een hond dat van nature gewend is. Of, je past het tempo van de fiets aan aan dat van de hond en je gaat te langzaam. Zo verlies je gemakkelijk je evenwicht en de kans op een valpartij is niet ondenkbeeldig.

Op de step is het tempo ongeveer gelijk aan de natuurlijk draafsnelheid van de hond: zo rond de 12 á 13 kilometer per uur. Verder heb je op de step altijd één been aan de grond. Vindt je hond het nodig om een flinke ruk naar rechts te maken, dan hoef je slechts de remmen in te knijpen en een been aan de grond te zetten. Hou wel altijd één been op de voetplank, anders loop je het risico dat hij er met step en al vandoor gaat.

Gezonder sporten

Steppen met je hond is bovendien goed voor je eigen gezondheid. Steppen is een fijne en blessurevrije duursport waarmee je bijna alle spiergroepen in je lichaam traint. Niet voor niets bevelen veel fysiotherapeuten het steppen aan als alternatief voor hardlopen. Zodoende werk je aan je eigen conditie terwijl je je hond uit laat. Voorts kan je in korte tijd veel calorieën verbranden en zodanig op een prettige manier afvallen. Overigens geldt dit ook voor honden met overgewicht en die zijn er in steeds grotere aantallen als we de Dierenbescherming mogen geloven.

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort