Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Fietsen? Steppen is het nieuwe fietsen!

De snelle Mibo Gs 26 met schijfremmen is fijner dan fietsen

Steppen en fietsen zijn geweldige vormen van lichaamsbeweging en hebben verschillende voordelen, maar steeds meer mensen geven de voorkeur aan steppen boven fietsen:

Steppen beter dan fietsenIntensiteit en calorieverbranding bij steppen en fietsen

Steppen is over het algemeen intensiever dan fietsen, omdat het meer spiergroepen aanspreekt, met name de buikspieren, bilspieren en benen. Daarnaast gebruik je biceps én triceps op het moment dat je na het afzetten weer omhoog komt. Dit resulteert in een hogere calorieverbranding per tijdseenheid, wat gunstig is voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve cardio-workout of efficient gewichtsverlies.

Balans en coördinatie

Steppen vereist een goede balans en coördinatie, omdat je constant je evenwicht moet bewaren terwijl je op één voet staat en de andere op de stepDe snelle Mibo Gs 26 met schijfremmen is fijner dan fietsen duwt. Dit kan helpen bij het verbeteren van de proprioceptie en het versterken van stabiliserende spieren. En, je bouwt hiermee het spierweefsel rondom de knieën op en vermindert de druk op de gewrichten. Dat kan ertoe bijdragen dat je knieproblemen voorkomt.

Portabiliteit en opslaggemak

Steppen zijn over het algemeen compacter en lichter dan fietsen, waardoor ze gemakkelijker op te bergen en te vervoeren zijn. Dit maakt ze handiger voor mensen die in stedelijke gebieden wonen of weinig opslagruimte hebben. Verder neem je een step veel gemakkelijker mee in de auto, zelfs als dat een kleiner model is.

Morxes Sport met 28"voorwiel, beter dan fietsenMind-body verbinding

Sommige mensen ervaren een sterkere verbinding tussen lichaam en geest tijdens het steppen, omdat het een meer dynamische activiteit is waarbij je actief je lichaamsgewicht verplaatst en jezelf voortbeweegt met behulp van je eigen spierkracht. Dit kan een gevoel van vrijheid en empowerment geven, vergelijkbaar met de “runners high” bij het hardlopen.

Minder impact op gewrichten

Hoewel zowel steppen als fietsen als low-impact activiteiten worden beschouwd, is steppen vriendelijker  voor de gewrichten, omdat het minder belasting op de knieën kan leggen, vooral als je de juiste techniek gebruikt en een betere step gebruikt. Goed voorbeeld is de onlangs weer opnieuw geïntroduceerde Morxes Sport.

 

Waarom steppen de ultieme workout kan zijn: een serieuze blik op de voordelen ten opzichte van fietsen

ber koning website afb sportieve fietsen 01In de wereld van recreatieve en sportieve activiteiten zijn er talloze manieren om fit te blijven en van de buitenlucht te genieten. Steeds meer mensen ontdekken echter de voordelen van steppen. Helaas een activiteit die vaak over het hoofd wordt gezien ten opzichte van meer traditionele vormen van beweging, zoals fietsen. Hoewel fietsen een geweldige workout kan bieden en veel lof verdient, zijn er unieke aspecten van steppen die het tot een bijzonder aantrekkelijke optie maken voor zowel recreatieve als serieuze sportbeoefenaars.

Veel meer spiergroepen dan met fietsen

Een van de opvallende kenmerken van steppen is de uitgebreide betrokkenheid van verschillende spiergroepen. Terwijl fietsen voornamelijk de beenspieren aanspreekt, daagt steppen zowel de onderste als bovenste spiergroepen uit. Van de quadriceps en hamstrings tot de bilspieren en buikspieren, het aanduwen van de step vereist een algehele inspanning van het lichaam. Deze totale lichaamsbetrokkenheid vertaalt zich niet alleen in een verhoogde spiertonus, maar ook in een verbeterde coördinatie en balans.

De Mibo Tourist, step met 2 grote wielen.Intense cardiovasculaire workout

Een ander voordeel van steppen is de intense cardiovasculaire workout die het biedt. Terwijl fietsen vaak als een ontspannen activiteit wordt beschouwd, kan steppen een uitdagende cardio-ervaring zijn die de hartslag verhoogt en de bloedsomloop stimuleert. Door de constante beweging en de mogelijkheid om te variëren in snelheid en intensiteit, kan steppen een effectieve manier zijn om de conditie te verbeteren en vet te verbranden.

Meer calorieën dan met fietsen

Een onderzoek van de Universiteit van Brighton heeft uitgewezen dat je met steppen zo’n 350 calorieën per uur verbrandt. Met fietsen verbrand je in dezelfde tijd 210 calorieën. De step kan dus een mooie start zijn om wat extra gewicht te verliezen. Een goed hulpmiddel hierbij is de Mibo Tourist, een snelle, lichte en kwalitatief hoogwaardige step die veel plezier biedt.

Actieve betrokkenheid van het hele lichaam

Bovendien biedt steppen een unieke gelegenheid om de mind-body connectie te versterken. Anders dan bij fietsen, waarbij je simpelweg op de pedalenKickbike Freeride in de stepwinkel trapt, vereist steppen een actieve betrokkenheid van het hele lichaam. Het voortbewegen van de step met behulp van je eigen spierkracht creëert een diepgaand gevoel van controle en empowerment. Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van zelfvertrouwen en welzijn, evenals een grotere waardering voor de capaciteiten van het lichaam.

Draagbaarheid en het gemak van opslag

Een ander aspect van steppen dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de draagbaarheid en het gemak van opslag. Terwijl fietsen vaak veel ruimte in beslag nemen en moeilijker te vervoeren zijn, zijn steppen over het algemeen compacter en lichter van gewicht. Dit maakt ze ideaal voor mensen die in stedelijke gebieden wonen of weinig opslagruimte hebben. Bovendien kunnen steppen gemakkelijk worden opgevouwen en meegenomen voor onderweg, waardoor ze een handige optie zijn voor actieve mensen die veel onderweg zijn.

Snel Calorieën verbranden op de stepVriendelijk voor de gewrichten

Ten slotte biedt steppen een low-impact workout die vriendelijk is voor de gewrichten. Hoewel fietsen ook als een low-impact activiteit wordt beschouwd, kan steppen iets minder belasting op de knieën leggen, vooral als de juiste techniek wordt gebruikt. Dit maakt steppen een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve workout zonder het risico op blessures. Veel hardlopers stappen nu ook over op de step. Met versleten knieën is het slecht hardlopen, maar op de step kan je weer vooruit!

Breed scala aan voordelen

Kortom, steppen biedt een breed scala aan voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar een leuke en effectieve manier om fit te blijven. Van de totale lichaamsbetrokkenheid en intense cardiovasculaire workout tot de versterking van de mind-body connectie. En het gemak van opslag. Steppen heeft veel te bieden voor zowel beginners als ervaren sporters. Dus waar wacht je nog op? Haal die step tevoorschijn en ontdek zelf de vele voordelen van deze dynamische en veelzijdige activiteit.

Wat past bij je fitnessdoelen en levensstijl

Het belangrijkste is om een activiteit te kiezen die je leuk vindt en die past bij je fitnessdoelen en levensstijl. Als steppen voor jou beter werkt dan fietsen, dan is dat fantastisch! Het belangrijkste is dat je actief blijft en plezier hebt in wat je doet. Kijk ook op de Facebook pagina van Step Events om op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen! Voor meer en specifieke informatie over de voordelen van het steppen als duursport en om te ontdekken welke step voor jou het meest geschikt is, bel ons voor een afspraak: 06-11516840.

Onze favoriete steps

1. De Morxes Sport.

Morxes Sport met 28"voorwiel, beter dan fietsenDe Morxes Sport behoort tot de fijnste, zo niet allerfijnste, toersteps van dit moment. De kwaliteit staat op een ongekend hoog niveau, dankzij het ijzersterke en ultralichte frame van Chroom-Molybdeen, het hoge afmontageniveau met industriële wiellagers en shimano remmen. Verder is de Morxes stabiel en vertoont hij weinig rolweerstand, wat hogere gemidelde snelheden mogelijk maakt bij gelijke inspanning. Mooi is hij ook, met het fraaie “double neck” frame, dat ook bijdraagt aan de stijfheid van het frame.

Lange afstanden afleggen met hoge snelheid. Dat is waar de Morxes Sport, de eerste tourstep met racekwaliteiten, voor bedoeld is. Altijd al mee willen doen met de Elfstedentocht? Het  Rondje IJsselmeer of andere energievretende tochten? Dan is de Morxes Sport jouw keuze. Net als alle andere Morxes steps heeft de Sport het extreem sterke frame van Chroom-Molybdeen (met levenslange garantie), maar een 28 inch voorwiel in plaats van 26. Daarnaast de snellere Schwalbe Racer II banden met voldoende profiel voor all round gebruik. Ga je echt voor wedstrijden, overweeg dan de steps met een nóg lichter frame zoals de Monza. Of zelfs de in kleine serie vervaardigde Imola met 28 inch voor- en achtervelgen.

De uitstekende eigenschappen van de Morxes Sport zijn óók te danken aan de kwaliteit van de andere componenten. Morxes werkt nauw samen met Remerx als vaste leverancier van lichtgewicht dubbelwandige velgen. Het stuur en -vooropbouw van leverancier ITM zijn bekend door het lichte gewicht en extreme stijfheid. Niet verwonderlijk dat de Morxes Sport van alle steps met grote wielen één van de lichtste, stabiele en derhalve veilige steps is.

2. De Mibo Tourist

De Mibo Tourist, step met 2 grote wielen.

De Mibo Tourist is een snelle step voor volwassenen met nieuwe maatstaven. Niet eerder kocht je een kickbike met 2 grote wielen voor zo’n scherpe prijs. De twee grote wielen hebben zich in de laatste jaren duidelijk bewezen. Met dezelfde inspanning rij je nu makkelijk 1 á 2 kilometer harder dan met een vergelijkbaar exemplaar met een klein achterwiel. De rolweerstand ligt nu eenmaal veel lager en dat merk je. Dus, step je in clubverband en wil je de rest te snel af zijn? Dan is de keuze nu gemakkelijk.

Dankzij de dubbele nekconstructie heeft elke Mibo een voorsprong op de concurrentie. Want, hoe stijver het frame, hoe minder deze inzakt en hoe minder energieverlies. Bij sportsteps speelt dit een grote rol. Bij de Mibo Tourist is bovendien gekozen voor een hardere staalsoort die de grotere lengte van het frame compenseert. Het resultaat: merkbaar minder inspanning bij het afzetten, meer plezier van je training en op langere termijn een grotere motivatie om je conditie blijvend te verbeteren. Nóg sneller met de Schwalbe racebanden (accessoire, zie foto)

3. De Kostka Travel Max

IMG 1605De Kostka Travel Max is uitstekend voor “long distance” steppen. Deze kilometervreter rolt bijzonder goed, dankzij het uitgebalanceerde en ultrasterke frame én het 28 inch voorwiel met Schwalbe Racer banden. Maar ook in ergonomisch opzicht is de Kostka Travel een wonder van vernuft. Je houding is optimaal voor maximale snelheid en minimale inspanning. Deze sportstep is zeker één van de allerfijnste toersteps met de nadruk op duursporten met een lange duur.

Of het nu op asfalt, grind of in de stad is, met de Kostka Travel vreet je de ene kilometer na de andere. Ondertussen geniet je van de beste rijeigenschappen die een toerstep te bieden heeft. De Kostka Travel Max gaat als een speer. In de eerste plaats dankzij het ultrastijve frame, dat niet of nauwelijks inzakt bij het afzetten. Zelfs niet als je meer dan 100 kilo weegt.

Terwijl je nog steeds het comfort van deze step voor volwassenen voelt. Deze comfortabele sportstep met 28″ voorwiel is je maatje voor alle vrijetijdsactiviteiten die je maar kunt bedenken – of het nu gaat om langere tochten in de buurt of stadsverkeer. Dankzij het hogere stuur is dit alternatief voor fietsen ook geschikt voor langere duursporters. 

Voordelen fysieke winkel

In onze stepwinkel in Amersfoort vind je meer modellen voor de stepsport dan waar dan ook in Nederland en België. Je test er (naast de Morxes Sport) bijna elk gewenst model. Echter, woon je ver van Amersfoort? Koop dan je step in de webshop. Wij zorgen voor een snelle bezorging en een retourgarantie. Zorg er wel voor dat de step in nieuwstaat en originele verpakking geretourneerd wordt. Wij geven deskundig advies, zorgen voor reparaties en onderhoud. Wil je eerst een step huren, kijk dan even op onze huursite.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort