Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Step voor volwassenen wordt steeds populairder1

step voor volwassenen

Step voor volwassenen in de lift

De Sunday Times, de Daily Mirror en andere grote Britse kranten schreven over de stijgende populariteit van de steps. Maar nu is er ook in Nederland steeds meer aandacht. Allereerst kwam RTL4 met een item in Editie.nl en daarna een herhaling tijdens het late nieuws. Niet alleen Europees kampioen Stephan Bouwman kwam uitgebreid aan het woord. Maar ook Step Events was even in beeld. 

Vervolgens belden een aantal tijdschriften en ook Tros kompas besteedde er aandacht aan. De grote klapper kwam echter in het Algemeen Dagblad van vorige week zaterdag. Maar lieft 3/4 pagina geheel gewijd aan steps voor volwassenen, het steppen in Amersfoort en de voordelen van de step voor volwassenen in het algemeen.

De reacties bleven ook niet uit. De volgende dag al meldden zich spontaan een grote groep steppers en het krantenbericht werd door veel mensen gedeeld op Facebook.

Beste Duursport

Vanwaar nu de toegenomen aandacht? Meerdere redenen. Enerzijds komt de step voor volwassenen overwaaien uit landen als Finland en vooral Tsjechië, waar het al sinds de oorlog een transportmiddel is. Toeristen maakten daar kennis met de step in de steden. Immers, forenzen gebruiken de autoped in plaats van de fiets. Waarom? Omdat een step kleiner, lichter en vooral smaller is. Zonder de vette ketting, ingewikkelde versnellingen en uitstekende trappers. 

Dus, ooit wel eens een fiets meegenomen in de bus? En, beviel het? Ooit getracht de omafiets met boodschappenkrat in de auto te tillen?  Verder is er daar het downhill steppen op een offroad step voor volwassenen: je gaat met een kabelbaan de berg op. Stapt op een Kostka Mushing of een Morxes Adventure en knalt vervolgens weer de berg af over een spannend parcours. Onvergetelijke ervaring. Gaan we ook in Nederland doen.

De versleten knieën

Hardlopen is goed voor je. Beter dan een step voor volwassenen. Zeggen ze. En misschien hebben ze gelijk. Je krijgt een betere conditie, een uitstekend humeur en mooie ronde billen. So far, so good. Maar dan komt de vijftigste verjaardag in beeld en de vijftigste marathon is gehaald. En je loopt vrolijk je tweewekelijkse rondje van 15 kilometer. Maar dan. Een pijnscheut in je rechterknie. Strompelend naar huis. 

Menige hardloper heeft bij ons in de winkel zijn of haar verhaal verteld en hoe naar het is om niet meer aan duursport te doen. Gelukkig weet menig fysiotherapeut inmiddels dat er ook een blessurevrije duursport is: steppen (op een step voor volwassenen dus). De sportstep wordt aangeschaft en wat blijkt? Je behaalt dezelfde resultaten als met hardlopen, gebruikt meer spiergroepen en je ziet ook nog eens wat onderweg. Joepie.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort