Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Step huren, voordat je te snel een step voor volwassenen kiest? Deel 1.

step huren voor een maand

products Wolfer 4Genieten tijdens een training op de sportstep.

Step huren? Regelmatig wordt ons gevraagd of we tweedehands steps in de verkoop hebben. Waarom? Veel mensen willen niet meteen een nieuwe step kopen, maar eerst een step huren. Het steppen is nog relatief onbekend en men weet vaak niet zeker of het steppen leuk blijft óf dat de Kostka, Mibo of Morxes na enkele maanden werkeloos in de schuur komt te staan. Niet dat we ons dat kunnen voorstellen, maar velen moeten nog ontdekken HOE fijn het trainen op een sportstep is.

Maand step huren.

De oplossing? Eerst een maand een step huren om lekker te trainen, er op uit gaan of steppen met je hond en dán pas te  bepalen of je de investering echt de moeite waard vindt. Bij Step Events betaal je maar € 60,- voor een héle maand huren. Je krijgt dan één van onze Kostka’s mee. Of een Morxes Vendeta. Pas als je zeker weet dat je het écht super vindt (of snel afvalt, je conditie opbouwt, noem maar op), kan je beslissen om definitief te gaan steppen. Koop je een step, dan krijg je ook nog eens de helft van de huurprijs terug!

Kom gerust even langs, de step staat voor je klaar en het invullen van een formulier en een kopietje van je rijbewijs is voldoende. Wil je eerst een uurtje of twee toeren? In plaats van een step een maand te huren? Kijk dan op onze verhuursite.

products Wolfer 2Service, advies en garantie.

Wil je meteen een step kopen in plaats van eerst een step te huren? Wij versturen de step gratis en binnen 2 werkdagen. Montage is eenvoudig. Jehoeft alleen het voorwiel en het stuur te monteren. Natuurlijk kan je ons bellen als er toch iets niet soepel loopt. Daarnaast krijg je van ons een retourgarantie van 7 dagen. Bovendien heb je altijd een echte fysieke winkel achter de hand voor advies, service en reparatie. Kom daar maar eens om bij Bol.com! (overigens hebben ze daar geen Morxes Vendeta). Step Events concentreert zich volledig op de marketing, verhuur en verkoop van steps voor volwassenen. En dat al meer dan 10 jaar.

LIKE  onze FaceBook pagina voor speciale aanbiedingen, tweedehands ingeruilde steps (zeer beperkt beschikbaar) en nieuwe modellen!

Step huren, de redenen

De redenen om een step huren zijn zeer divers. Een grote groep hardlopers bijvoorbeeld heeft veel last van de knieën. Een step voor volwassenen is dan een goed hulpmiddel bij de opbouw van spierweefsel rondom de knieën. Daarnaast is steppen vrijwel geheel blessurevrij:  het is een soepele beweging die op geen enkele manier belastend is voor de gewrichten. Ook mensen met overgewicht hebben vaak baat bij het steppen. Als steppend verbrand je veel calorieën en kan je snel afvallen.

Calorieverbruik op de step

step huren? kies voor de Kostka Tour Max
Step huren? Kies voor de Kostka

Om de impact van steppen op je vetverbranding te kunnen begrijpen, moet je eerst weten hoe je lichaam de dagelijkse hoeveelheid aan calorieën gebruikt. Ongeveer 60 a 70% van de energie die we opnemen via ons voedsel wordt gebruikt om te ademen, ons hart te laten kloppen en onze hersenen en andere organen te laten werken.

Kortom, een groot deel van de energie wordt gebruikt om ons te laten leven zonder enige vorm van inspanning. Van de overige 30% wordt 10 a 15% gebruikt voor de spijsvertering. De laatste 15 a 20% wordt gebruikt voor alle andere fysieke inspanningen: rechtstaan, wandelen, lopen, spieren bewegen, sporten… Als je dus wil afvallen, kan je maar beter een step huren.

Meer bewegen

Steppen met uw hond. je kan ook een step huren
Je kan ook een hondenstep huren

Op de step kan je snel afvallen. Met de juiste techniek maak je snelheid! Bij mensen die weinig bewegen wordt relatief weinig energie verbruikt door spieren, dit verbruik staat bijv. maar voor 8% van het totale energieverbruik tegenover 15-20% bij meer actievere mensen. Je begrijpt dat er een energieoverschot optreedt wanneer deze personen evenveel eten als degenen die meer bewegen.

Dit energieoverschot wordt meestal omgezet in vet. Om het energieoverschot te verminderen kun je ervoor kiezen om te gaan diëten (dus minder eten), of je kunt meer gaan bewegen. Het grote probleem met diëten is dat de kilo’s er snel weer aankomen wanneer gestopt wordt met het dieet, het zogenoemde jojo-effect. Als je dit niet wil, kan je maar beter een step huren

Nu meteen een step huren?

Juist door dit jojo effect is het niet aan te raden te diëten als je blijvend wilt afvallen. De beste manier om te zorgen dat er meer calorieën verbrand worden dan er binnenkomen is dus door meer te bewegen. De mogelijkheden om meer te gaan bewegen zijn eindeloos. Toch moet hierbij opgemerkt worden dat het op papier altijd makkelijker lijkt dan dat het in het echt zal zijn. Het steppen is redelijk gemakkelijk uit te voeren manier om zelfs in een vol en druk leven toch aan de beweging toe te komen die je nodig hebt om gewicht te verliezen.

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort