Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De populairste steps. Deel 1: de onovertroffen Kostka Tour Max

de populaire Kostka Tour Max
Kickbike Race Max, sportstep met grote wielen
De Kickbike Race Max: lange tijd de snelste

Van Kickbike naar Kostka

Vijftien jaar geleden was er nog maar weinig keus in steps voor volwassenen. Je had de Kickbike, de Kickbike en de …… Ja wat eigenlijk? Echter, schoorvoetend verschenen er nieuwe merken en nieuwe modellen. Zo waagden ondergetekende met enkele compagnons zich aan de introductie van de Dogatti. Een step die in eerste instantie bedoeld was om te steppen met je hond. Daarnaast was er de Footbike, een merk dat een leuke instapper en een heel fatsoenlijke aluminium sportstep op de markt bracht.

Beide merken hielden het al vrij snel voor gezien. Ondertussen timmerde Kostka in Tsjechië al flink aan de markt en rond 2005 kwamen de eerste Tsjechen naar Nederland. Een trend was geboren, want al snel volgende Mibo, Crussis , Yedoo en -last but not least- de Morxes. Gedurende al die tijd was de Kostka Tour Max de ruggengraat van de Tsjechische invasie.

Step voor volwassenen

Toegegeven: Kickbike uit Finland was (25 jaar geleden) de uitvinder van het nieuwe fenomeen “step voor volwassenen”, bedoeld om mee te sporten. Maar al veel langer gebruikten veel forenzen in

Kostka
Kostka: Altijd mooi afgewerkt

Tsjechië de step als vervoersmiddel. De reden? Na de oorlog was er geen onderdeel voor een fiets te krijgen, geen trappers, geen kettingen, ga zo maar door. In Praag was men zo slim om dan maar steps de gaan produceren. En die gewoonte is gebleven. Nog steeds zie je veel compacte modellen met kleinere wielen die bedoeld zijn voor woon-werk verkeer. Kostka was de eerst die ontdekte dat de step met groter voorwiel veel meer kans maakte en kwam met de eerste Kostka Tour Max op de proppen. Dat was meteen een succes en dat is het nog steeds.

Betere toerstep

Waardoor is de Kostka Tour Max zo succesvol? Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. In de eerste plaats heeft Kostka door de jaren heen de step steeds verder verbeterd. Waar de Kickbike Sport G4 jaar in, jaar uit hetzelfde was, zag de Tour Max er elk jaar nieuwe verbeteringen. Zo is het frame nu één van de meest sterke die er te vinden is.

En dat is uitermate belangrijk voor de rijeigenschappen. Immers, hoe stijver het frame, hoe minder tordering en hoe sneller de step. Wat daar ook toe bijdraagt zijn de uitstekende naven met industriële lagers. Daar kan trouwens nooit water of zand in komen en dat zorgt ook voor een langere levensduur, naast een lichtere loop. Voorts zijn het ook de uitstekende Schwalbe of Michelin banden die zorgen voor een lagere rolweerstand en fijnere wegligging.

Ondertussen wil het oog ook wat. Daarom hanteert Kostka een hele mooie afwerking met verchroomde naamplaatjes, fijne lasnaden en mooie kleuren die variëren van matzwart tot fluorescerend geel.  Verder is de kwaliteit van de gemonteerde onderdelen ook van een hoog niveau. We noemden al de banden van A-merken als Schwalbe, maar ook de velgen (dubbelwandig) en de remmen (Shimano) kunnen de toets der kritiek doorstaan.

Zeer geschikt voor verhuur

Kostka Tour Max G6 de beste toerstepWaardoor springt de Kostka er uit? Bij onze verhuurafdeling hebben we 50 Kostka Tour Maxen en dat is niet voor niets. Dankzij de uitstekende kwaliteit en dito afwerking hebben deze niet of nauwelijks onderhoud nodig. Verder is de levensduur erg lang en de restwaarde erg hoog. Ook weten klanten dit model te waarderen. Regelmatig vliegen de complimenten ons om de oren. Niet zo vreemd als je bedenkt dat veel mensen bij een step nog altijd het model met dikken banden voor ogen hebben.

Tenslotte, voor diegenen die nog niet bekend zijn met alle voordelen en geneugten van het steppen, bieden we de mogelijkheid om een hele maand een Kostka Tour Max te huren voor maar € 60,-. Koop je vervolgens een step, dan krijg je ook de helft van de huur terug. Bel of mail ons tijdig voor een afspraak, want deze regeling is bijzonder populair en het aantal beschikbare steps is beperkt.

Step huren, de redenen

De redenen om een step huren zijn zeer divers. Een grote groep hardlopers bijvoorbeeld heeft veel last van de knieën. Een step voor volwassenen is dan een goed hulpmiddel bij de opbouw van spierweefsel rondom de knieën. Daarnaast is steppen vrijwel geheel blessurevrij:  het is een soepele beweging die op geen enkele manier belastend is voor de gewrichten. Ook mensen met overgewicht hebben vaak baat bij het steppen. Als steppend verbrand je veel calorieën en kan je snel afvallen.

Calorieverbruik op de step

step huren? kies voor de Kostka Tour Max
Step huren? Kies voor de Kostka

Om de impact van steppen op je vetverbranding te kunnen begrijpen, moet je eerst weten hoe je lichaam de dagelijkse hoeveelheid aan calorieën gebruikt. Ongeveer 60 a 70% van de energie die we opnemen via ons voedsel wordt gebruikt om te ademen, ons hart te laten kloppen en onze hersenen en andere organen te laten werken.

Kortom, een groot deel van de energie wordt gebruikt om ons te laten leven zonder enige vorm van inspanning. Van de overige 30% wordt 10 a 15% gebruikt voor de spijsvertering. De laatste 15 a 20% wordt gebruikt voor alle andere fysieke inspanningen: rechtstaan, wandelen, lopen, spieren bewegen, sporten… Als je dus wil afvallen, kan je maar beter een step huren.

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort