Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De beste kledingkeuzes voor comfortabel steppen in de winter

Afvallen op de step tijdens steppen in de winter

Comfortabel steppen in de winter

Steppen in de winter kan een uitdagende en bevredigende ervaring zijn, maar het vereist wel de juiste kleding om warm en comfortabel te blijven. Als de temperatuur daalt en de dagen korter worden, is het essentieel om jezelf te beschermen tegen de kou, wind en vochtigheid. In dit artikel zullen we de beste kledingkeuzes bespreken voor het steppen in de winter, zodat je kunt genieten van je ritten, ongeacht de weersomstandigheden.

 1. Laagjes zijn de sleutel
afvallen en sneller een betere conditie
Sneller een betere conditie, ook in de winter

Een van de belangrijkste principes bij het kiezen van kleding voor wintersteppen is het dragen van lagen. Dit stelt je in staat om je outfit aan te passen aan de veranderende temperatuur en je lichaamswarmte te reguleren. Hier is een voorbeeld van hoe je je kunt kleden tijdens het steppen in de winter:

 • Basislaag: Begin met een vochtafvoerende, ademende basislaag om zweet van je huid af te voeren en je droog te houden.
 • Isolerende laag: Voeg een isolerende laag toe, zoals een fleece- of softshell-jas, om warmte vast te houden.
 • Buitenste laag: Sluit af met een winddichte en waterbestendige buitenste laag om je te beschermen tegen koude wind en winterse neerslag.
 • Thermische fietsshirts en -broeken

Investeer in thermische fietsshirts en -broeken die speciaal zijn ontworpen voor koud weer. Deze kledingstukken zijn gemaakt van materialen die warmte vasthouden en vocht afvoeren. Ze zijn ook vaak voorzien van winddichte panelen op de voorzijde om extra bescherming te bieden tegen de koude wind.

 1. Winterhandschoenen
steppen in de winter
Lekker warme handen

Je handen zijn gevoelig voor kou, dus kies voor winterhandschoenen met isolatie om ze warm te houden tijdens het steppen in de winter. Zorg ervoor dat de handschoenen nog steeds voldoende grip bieden, zodat je veilig kunt remmen en schakelen tijdens het steppen.

 1. Overschoenen

Overschoenen zijn geweldig om je voeten warm en droog te houden. Ze passen over je fietsschoenen en bieden bescherming tegen wind en neerslag. Kies een paar dat geschikt is voor de temperatuur en weersomstandigheden waarin je rijdt.

 1. Hoofddeksel en nekwarmer

Je verliest veel warmte via je hoofd, dus draag een warme muts die onder je helm past. Een nekwarmer of sjaal kan je nek beschermen tegen de koude wind en zorgen voor extra warmte.

 1. Ademende sokken

Draag ademende, vochtafvoerende sokken om je voeten droog te houden. Als je in extreem koude omstandigheden fietst, overweeg dan om een paar thermische fietssokken te dragen.

 1. Reflecterende kleding
warm steppen in de winter
Zorg dat je gezien wordt

Met de kortere dagen in de winter is goede zichtbaarheid essentieel. Draag kleding met reflecterende elementen of voeg reflecterende accessoires toe, zoals een veiligheidshesje, om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent voor automobilisten en andere weggebruikers.

 1. Aanvullende accessoires

Andere accessoires die je kunt overwegen zijn een bril om je ogen te beschermen tegen de koude wind en eventueel zonneglazen om de laagstaande zon te filteren. Ook is het dragen van een dunne balaclava of gezichtsmasker een goede optie om je gezicht te beschermen tegen de kou.

Welke steps zijn het meest geschikt?

Vooral in de winter is de keuze voor de juiste banden erg belangrijk. Kies bij voorkeur een step met bredere banden met meer en dieper profiel en daardoor meer grip om veilig te kunnen steppen in de winter. Daarnaast is het wel zo prettig om in natte omstandigheden zo droog mogelijk te blijven. Heb je nog geen spatborden, monteer ze dan om te kunnen steppen in de regen (of sneeuw). Dit gezegd hebbende, kan je concluderen dat toersteps, of zelfs off-roadsteps meer geschikt zijn dan racesteps. De laatste hebben vaak geen spatborden en zijn uitgerust met slicks (band zonder profiel).

Conclusie

Het kiezen van de juiste kleding is van cruciaal belang om plezierig en veilig te kunnen blijven steppen in de winter. Het gebruik van lagen, thermische kleding, winterhandschoenen en andere accessoires zal je helpen om warm, droog en comfortabel te blijven, ongeacht de weersomstandigheden. Vergeet niet om je outfit aan te passen aan de specifieke omstandigheden van je rit en geniet van de schoonheid van wintersteppen terwijl je goed beschermd bent tegen de kou. Zorg ook voor goede banden en en spatborden.

 

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort