Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De handige Kickbike Sport G4: De populairste steps, deel 2

Kickbike Sport G4, step voor volwassenen.

In deze nieuwe serie halen we wekelijks een step met luchtbanden voor het voetlicht. Er komen steeds meer merken en modellen en dat is maar goed ook. Hoe meer keuze, hoe meer vreugd. De step van de maand domineert al 10 jaar het stepstraatbeeld en is nog steeds populair: De Kickbike Sport G4.

Kickbike Sport G4
De eerste generatie Kickbike Sport

Eerste step voor volwassenen

Kickbike is in 1994 opgericht door een Finse student die op het idee kwam een model uit de jaren ’30 nieuw leven in te blazen. De eerste Kickbike zag het licht en de G4 is de vierde generatie, volgens Kickbike. Hoe de eerste en de tweede generatie er uit zien, geen idee. Ik kan geen enkele afbeelding op het net vinden.

De G3 is een bij velen geliefde step en je komt hem nog regelmatig tegen. Geroemd werden de stijfheid van het frame, de lage voetplank, duurzaamheid en rijeigenschappen. Iets minder was de neiging van de G3 om -na vele kilometers- op de lasnaad tussen de plank en de achterbrug door midden te breken.

De Kickbike Sport G4, de “Golf” onder de steps?

De G4 zag ongeveer 10 jaar geleden als eerste echt populaire step met luchtbanden het levenslicht en we zien meteen een aantal verbeteringen. Een verbeterde, stijvere, rechte voorvork en een nieuwe voetplank. Deze is geïntegreerd in het frame, draagt bij aan de stijfheid en is in hoogte instelbaar. De kenmerkende ronde openingen maken het wisselen van been gemakkelijker en de stroeve strip zorgt voor grip bij nat weer. Ook de verkrijgbaarheid in 4 kleuren draagt bij aan de aantrekkelijke vormgeving.

Verbeteringen op step voor volwassenen

De Kickbike Sport G4 in leuke kleuren
De Kickbike Sport G4 in leuke kleuren

Genoemde verbeteringen maken de G4 een echte alleskunner. Op oneffen terrein stel je de plank hoger in en je raakt minder de grond. Zowel bij droog als nat weer, verwissel je makkelijk van been. De rolweerstand is niet zo groot, maar kan beter en racebanden doen wonderen. Voor lekker recreatief steppen of relaxed trainen een prima step. Bij stepclubs rijdt de meerderheid op een G4.

Veel modellen sportsteps

De G4 stept fijn, maar is geen snelheidsmonster. In dat opzicht is hij door zijn aluminium broertjes, de Race max en de Race max 28/28 ruimschoots ingehaald. Ook de Kostka racesteppen en idem de Mibo’s doen het veel beter. Verder merk je dat de G4 inmiddels aan een G5 opvolger toe is. Een directe concurrent als de Kostka Tour 3 is in veel opzichten innovatiever en (daardoor?) sneller. Aan de onderkant van de markt zien we de Nederlandse Footfighter bezig aan een langzame inhaalslag. Binnen de Kickbike stal valt mij de Cruise max op met zijn aluminium frame en Schwalbe banden. Wel wat duurder, maar zet er een recht stuur op en je hebt een veel fijner product.

Kickbike Race Max, step met grote wielen
Het snelle alternatief voor de Kickbike Sport G4

Meest verkochte step met luchtbanden

Toch kom je de Kickbike Sport G4 echt overal tegen. Op het web en op straat. Vergelijk hem maar met een Volkswagen Golf. Een uitstekend product, alom geliefd en door grote bevolkingsgroepen omarmd. En, de tweedehandswaarde is bizar hoog. Net als de Golf. Anderzijds, wil je iets minder alledaags, iets snellers, iets voordeligers?

In de autowereld zijn er dan Kia’s en Mercedessen, naast een keur aan andere keuzes. In stepland gaan we ook die kant op, nu het steppen op een step met luchtbanden steeds populairder en het aanbod steeds groter wordt. Als je je wilt orienteren, kan je ook terecht op onze huursite en bijvoorbeeld een step met luchtbanden huren voor een uur, een dag, een week of zelfs een hele maand.

Gratis verzending

Wij versturen de Kickbike Sport G4 gratis en binnen 2 werkdagen. Daarnaast krijg je een korting van € 20,- als je deze hippe step voor volwassenen in een doos thuis laat bezorgen. Montage is eenvoudig. Je hoeft alleen het voorwiel en het stuur te monteren. Natuurlijk kan je ons bellen als er toch iets niet soepel loopt. Daarnaast krijg je van ons een retourgarantie van 7 dagen. Let wel op dat de Kickbike Sport G4 dan in originele en onbeschadigde staat teruggestuurd moet worden. Bewaar daarom de originele verpakking.

Bovendien heb je bij Step Events een echte fysieke winkel achter de hand voor advies, service en reparatie. Kom daar maar eens om bij Bol.com!

LIKE  onze FaceBook pagina voor speciale aanbiedingen en nieuwe modellen!

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort