Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Introductiedag op de step?

Introductiedag op de step: leuk en lichtvoetig

Als school wil je graag dat nieuwe leerlingen zich snel thuis voelen en met elkaar vertrouwd raken. De introductiedag is dan een beproefd, maar ook sympathiek middel om dit te bereiken. De vraag is alleen wel: hoe pakken we dit aan? Immers, we willen dat de sfeer goed is en dat iedereen zich meteen op zijn/haar gemak voelt. Daarnaast mogen de kosten natuurlijk niet uit de hand lopen, én heeft een sportieve, lichtvoetige activiteit natuurlijk altijd de voorkeur. Ook moet de veiligheid gegarandeerd worden, want ongelukken kunnen we op zo’n dag niet gebruiken.

Een introductiedag met een ontspannen sfeer

P1040592 3bis
Fun op de sportstep

Wat maakt een introductiedag tot een geslaagde dag? Als de sfeer goed is? Als leerlingen het met elkaar kunnen vinden? De step heeft zichzelf ruimschoots bewezen als een goed middel om dit voor elkaar te krijgen.

Steppen is een leuke en lichtvoetige bezigheid die vanzelf een ontspannen atmosfeer teweeg brengt. Iedereen is lekker actief buiten bezig en dat zorgt ervoor dat elk beetje spanning meteen uit de lucht is. Al steppend kan je gezellig met elkaar kletsen, omdat je niet te snel rijdt en de inspanning niet te groot is. Dat bevordert de sociale contacten haast vanzelf.

Lage kosten

Natuurlijk moeten de kosten niet uit de hand lopen, want er zijn soms wel honderden leerlingen die meedoen. Steppen is lekker voordelig, dus zelfs met grote groepen. Zodoende raakt de boekhouding niet oververhit en is er ruimte voor andere leuke dingen tijdens de introductiedag.  Voor grotere groepen maken we zelfs graag een offerte.

Fijne step: de Kostka Tour Max

P1040436
Één van de mooiste binnensteden van Nederland

De sportstep die we ter beschikking stellen is er niet maar zo één. De Kostka Tour Max is een ontzettend fijne en snelle toerstep. Één keer afzetten en je rolt zo 20 meter door. Een “fun ding” om op te rijden en flitsend om op gezien te worden. Alle vooroordelen, voor zover ze er zijn, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hadden sommige leerlingen vooraf nog wel eens bezwaren (“kinderachtig”), eenmaal onderweg sloeg de stemming totaal om.

Sportief

Op de step ben je lekker actief buiten bezig. Al steppend komt je langs de mooiste plekjes die de prachtige historische binnenstad van Amersfoort te bieden heeft. Zo rij je -meteen na vertrek- al onder de Kamperbinnenpoort (uit 1340!) door. Daarna volg je de unieke Muurhuizen, ga je langs de grachten en kom je al snel op één van de gezellige pleinen. Daar kan je lekker even pauzeren met cappuccino of dubbele espresso.

Veilig

Opmerkelijk: voor de wet ben je voetganger op de step tijdens je introductiedag. Dat betekent dat je -als dat fijner vindt- op de stoep mag rijden. Verder is steppen natuurlijk volledig veilig. Je snelheid komt nooit boven de 15 kilometer per uur én je zit nergens op (geen zadel), dus je kunt ook nergens afvallen. Wat ook meehelpt: je hebt altijd één been aan de grond en de afstand tot die grond is erg laag vergeleken met een fiets. Veiligheid troef dus en dat is fijn om te weten. Ook voor de begeleiders en ouders. Maar, het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen het helemaal naar zijn/haar zin heeft!

Introductiedag in Amersfoort
Bewaard gebleven

Amersfoort, topstad

Je zou het nu niet zeggen, maar tot -laten we zeggen- 1960 was Amersfoort achtergebleven gebied. Armoedig haast. De industrie stelde niet veel meer voor, de brouwerijen waren al grotendeels verdwenen en de laatste, de Phoenix brouwerij, legde het af tegen concurrent Heineken. De kazernes waren er nog wel, maar hoeveel brengt dat nou in het laatje? Soldaten hadden immers niet veel te makken.

Het gevolg? De binnenstad lag er bijna verpauperd bij, er was geen geld om die oude huizen te slopen en te vervangen door prachtige betonnen structuren. Ook de 4-baans snelweg dwars door de binnenstad ging niet door. En er was geen mogelijkheid om al die sullige grachten te dempen. Jammer toch?

Niet echt. Want eind jaren zestig kwam er wel geld beschikbaar en -op een gegeven moment- ook het historische besef. En dat betekende de start van één van de grootste retauratieprojecten in Nederland. De hele binnenstad werd onder handen genomen en keurig gerestaureerd. Daar plukken we heden ten dage nog de vruchten van. Zeker nu de binnenstad ook nog eens autoluw is gemaakt. Geniet ervan!

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort