Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

15 basis vragen over de step volwassenen

step volwassenen beter dan hardlopen

Hoeveel soorten steps zijn er?

Er zijn honderden verschillende kickbikes. in de afgelopen decennia zijn er veel steps met kleine wielen op de markt verschenen. Er zijn echter overal ter wereld steps in verschillende maten en vormen. De step volwassenen met een groot voorwiel is bezig aan een sterke opmars.

Hoe kies ik de juiste step voor volwassenen?

Step volwassenen. Het alternatief voor hardlopen: De snelle Yedoo Wolfer
Hét alternatief voor hardlopen: de ultralichte racestep

Waar op letten? Het is in de eerste plaats belangrijk dat de trappositie ergonomisch is en dat de step veilig is (goede remmen en kwalitatief hoogwaardige wielen). Het is ook van belang dat de rolweerstand minimaal is, als u de step volwassenen wilt gebruiken om van de ene plaats naar de andere te gaan. Hier is de Kickbike voor ontwikkeld.

Leren afzetten

Hoe rijd ik op een step volwassenen? Bijna als een fiets. Je gebruikt je lichaam net iets meer en je leunt naar de richting die je op wilt. Een Kickbike is zeer stabiel bij hoge snelheden door de stuurgeometrie en het grote voorwiel. Het is jammer dat er veel steps van lage kwaliteit op de markt zijn die niet goed getest zijn bij hoge snelheden.

Hoe snel rij je op een step met groot voorwiel?

Het hangt natuurlijk af van je inspanning, maar hier is een ruwe schatting:

0 – 5 km/u – U loopt waarschijnlijk, maar Kickbike is gemakkelijk te voet te berijden in drukke straten

5 – 15 km/u – Zeer gemakkelijk op vlak, normale snelheid op hellingen

15 – 20 km/u – Cruisen, trainen.

20 – 30 km/u – Sportbeoefening.

30 – 40 km/u – Snelle jongens sprinten

40 – 50 km/u – Bergafwaarts.

Kickbiken is top voor alle volwassenen Het ontwerp van de step met groot voorwiel

Waarom een groot voorwiel en klein achterwiel? De step volwassenen heeft een uniek ontwerp. Het grote voorwiel bedient gemakkelijk hobbels, kasseien en grind, waardoor het rijden goed gecontroleerd, gemakkelijker en veiliger wordt. Het kleine achterwiel zorgt voor een smal ultraslank ontwerp dat maximale ruimte en vrijheid geeft aan de voet waarmee je afzet. De korte achterkant maakt een Kickbike lichter, maar ook korter en wendbaarder in het verkeer. Overigens komen er steeds meer modellen met een groot achterwiel op de markt. Het is aangetoond dat je hiermee 1 á 2 kilometer sneller gaat bij dezelfde inspanning.

Waarom zo’n smalle voetplank?

Uit ervaring is gebleken dat een smalle treeplank de meest ontspannen afzet mogelijk maakt dicht bij de middellijn van de step. Het kickbike-ontwerp is smal, om een maximale bewegingsvrijheid te geven aan afzettende voet.

Waarom is er een standaard?

De ervaring leert dat het niet essentieel is. Je kunt het gemakkelijk demonteren als je wilt. Als er een muur is, leun dan de step volwassenen er tegen. Als er niets is om tegen aan te zetten, is er voldoende ruimte om de step neer te leggen.

Is de step onderhoudsvrij?

Een doel van het Kickbike-ontwerp is om het simpel te houden. Er zijn geen kettingen, geen derailleurs, bijna niets om te breken en te repareren. We willen elk onderdeel van Kickbike zo slijtvast mogelijk maken. Toch is het helemaal geen slecht idee om af en toe remkabels te smeren. Om ervoor te zorgen dat er voldoende bandenspanning is en geen losse hendels, bouten of moeren is een basiscontrole voor elke rit. Wij hebben ook steps in de verhuur, deze hebben vrijwel geen onderhoud nodig.

FITNESS

Wat zijn de belangrijkste fysiologische voordelen?

steppen is het nieuwe hardlopen en duursportMet regelmatige trainingen kunt u verwachten dat u de hamstrings rekt, de quadriceps en kuitspieren versterkt en de dijen en billen verstevigt. Door de juiste traptechniek toe te passen – de knie aan de voorkant optillen, versterkt u ook uw diagonale onderbuikspieren en onderrug.

Welke spieren gebruik ik het meest?

Het staande been doet verrassend veel werk en zal snel vermoeid raken als de benen niet vaak worden gewisseld. De spierarbeid (die in feite isometrisch is) wordt meestal gevoeld in de quads, maar bijna alle groepen onderbeenspieren worden gebruikt. Het trapbeen doorloopt een uitgebreide bewegingscyclus waarbij de gebruikte spieren en ontwikkelde krachten sterk lijken op hardlopen zonder de impactschade. Dus hamstrings, kuiten en bilspieren zijn de belangrijkste spieren die worden gebruikt. Ook de buikspieren komen in het spel, evenals de biceps/triceps om de voorwaarts-achterwaartse lichaamsbeweging die door de trap wordt gegenereerd, tegen te gaan.

Is er je een trainingsschema beschikbaar?

Als je snel wilt zijn op de step, moet je snel en hard afzetten. Zo makkelijk is het! Intervaltraining is erg goed: 10 x 2 km met een gemiddelde snelheid van 30 km/u met 2 minuten rust is een typische sessie voor een fitte atleet. Lange aerobe ritten zijn erg belangrijk, zoals 40-70 km met een gemiddelde snelheid van 20-25 km/u. De meeste mensen tolereren niet meer dan twee zware Kickbike-workouts of -races binnen een week. Het is belangrijk om tussendoor hersteldagen te hebben en andere sporten te doen, zoals hardlopen of zwemmen. Natuurlijk kun je ook op je gemakkelijke dagen wat makkelijk trappen.

Kan ik meedoen aan wedstrijden?

Mibo Tourist step volwassenenZeker! Wij bieden ook racesteps aan. Er zijn wedstrijden op lange en korte afstanden. Nationale en Europese wedstrijden en zelfs een wereldkampioenschap. Nederland is één van de landen die meedraait in de top. De stepsport is klein maar groeiend en veeleisend. Check deze link.

DAGELIJKS GEBRUIK

Wat zeggen verkeersregels over de step volwassenen?

Regels verschillen per land. Kickbikes kunnen worden beschouwd als voetgangers, inline skaters of fietsers. Voorzichtig en beleefd rijden is nooit een slecht idee. Als je snel trapt, zullen mensen denken dat je een fiets hebt, dus rijd als een fietser. Wanneer u zich naar voetgangersgebieden verplaatst, past u uw tempo aan aan voetgangers.

Wat voor kleding heb ik nodig?

Een step volwassenen, de meeste althans, heeft een klein achterwiel, dus sommige elegante dames kunnen een jurk dragen. Panty’s of korte broeken zijn natuurlijk beter dan rok of broek, omdat ze niet ergens blijven haken (achternaaf, rem enz.). Om dezelfde reden moet u uw schoenveters kort genoeg strikken. Normale hardloopschoenen zijn erg geschikt, maar alles zonder hoge hakken of gladde zolen is prima. Het gebruik van een fietshelm wordt sterk aanbevolen. Daarnaast gebruiken sommige mensen fietshandschoenen en -brillen.

Mag ik bagage meenemen?

Sommige step volwassenen zoals de Kickbike City G4 zijn voorzien van een handige draadmand voor kleine spullen (handtas + extra kleding). Fietsstuurtassen passen op de meeste modellen step volwassenen. Gewone fietsdragers passen op alle modellen behalve Freeride en Cross Max. En natuurlijk kun je een rugzak gebruiken

Is de de step volwassenen geschikt voor off-roadgebruik?

Ja! Kickbike rolt erg goed op gravel- en zandwegen. En Cross Max is ontworpen om offroad te gaan!

Niet gevonden wat u zoekt?
Mail ons gewoon: [email protected]

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort