Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De nieuwe Walky Dog: Steppen met je hond, deel 3

steppen met de walky dog

steppen met de walky dog
De nieuwe Footfighter, model 2013: een step voor sporten en als dogscooter.

De Walky dog

De Walky dog is de verbinding tussen step en hond. Het gepatenteerde systeem is goedgekeurd door het Duitse TÜV en bestaat uit een metalen staaf met daarin een veersysteem met 3 veren en een touw. De Walkydog is bestemd voor het zo veilig mogelijk steppen met uw hond en moet niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Uitlaten met walky dog

Het uitlaten met de Walky dog wordt aangeraden, vanwege de werking van de veer in de Walky dog. Gebruik hiervoor de speciaal voor dit doel ontwikkelde en bestemde riemen. Vanwege de werking van de veren adviseren wij ook om eerst de Walkydog aan de step vast te klikken, vervolgens te controleren of deze goed vastzit en dan pas uw hond vast te maken.

Drie veren is voldoende voor zeer sterke honden als Malamute en Doberman. U kunt heel gemakkelijk de bovenkant van de stang losschroeven, het touw met de veren uit de stang halen, de knoop aan het uiteinde losmaken en dan 1 of 2 veren verwijderen. Twee veren is uitstekend voor rassen als Duitse herder , Border collie, Dalmatiër en Golden Retriever.

Workshops met de Walky Dog
Workshops met de Walky Dog

Eén veer is bestemd voor het steppen met kleinere honden. Voer regelmatig een controle uit op de werking van de Walky dog; de knoop in het touw kan losraken en het touw zelf is aan slijtage onderhevig. Bij twijfels raden wij u aan om het touw te vervangen. Kijk voor de laatste ontwikkelingen op Facebook.

Voordelen Stepwinkel

Step Events biedt je het beste van 2 werelden: enerzijds een fysieke winkel waar je alle steps kan uitproberen en zo een verantwoorde keuze kan maken. Anderzijds een voordelige webshop waar je op veel modellen € 20,- voordeel kan scoren. Gaat er later iets mis, dan heb ook de winkel waar je op terug kan vallen.

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort