Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De voordelen van het steppen met je hond!

Stress bij honden en Steppen met je hond

De Voordelen van Steppen met je Hond: Een Gezonde en Verbindende Activiteit

Workshops met de Walky Dog om te steppen met je hond

Steppen met je hond biedt een leuke en actieve manier om tijd door te brengen met je harige metgezel. En het heeft ook tal van voordelen voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Deze vorm van lichaamsbeweging bevordert niet alleen de fysieke gezondheid, maar versterkt ook de band tussen jou en je hond. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het steppen met je hond.

Lichaamsbeweging voor jou en je hond

Steppen is een uitstekende vorm van cardiovasculaire oefening voor zowel mensen als honden. Door regelmatig samen te steppen, kun je je conditie verbeteren, vet verbranden en je algehele gezondheid stimuleren. Bovendien helpt het ook je hond om fit te blijven en overtollige energie kwijt te raken, wat kan helpen bij het voorkomen van gedragsproblemen als gevolg van verveling. De snelheid van de step, rond de 12 kilometer per uur, is perfect voor je huisdier, omdat het de ideale draafsnelheid is. Honden willen van nutare liever draven dan “galopperen” en het is in alle opzichten beter.

Mentale stimulatie

steppen met uw hondSteppen met je hond biedt niet alleen fysieke, maar ook mentale stimulatie. Tijdens het steppen worden ze blootgesteld aan verschillende prikkels, zoals nieuwe geuren, geluiden en omgevingen, wat hun zintuigen stimuleert en hun geest actief houdt. Dit kan vooral gunstig zijn voor honden die gevoelig zijn voor verveling of prikkelbaar gedrag vertonen. Vaak neemt de vernielzucht (verveling) af of verdwijnt helemaal.

Sociale interactie

Steppen met je hond kan ook sociale voordelen bieden. Het biedt een geweldige gelegenheid om samen tijd door te brengen en een sterke band op te bouwen. Bovendien kun je onderweg andere hondenbezitters en hun viervoeters ontmoeten, wat kan leiden tot nieuwe vriendschappen, zowel voor jou als voor je hond. Ook gebeurt het steppen met je hond vaak in groepsverband, al dan niet door een hondenschool georganiseerd. Een hondenstep kan je ook huren, kijk hiervoor op onze huursite.

Gewrichtsvriendelijk

Steppen met je hond bij de dierenbescherming

Steppen met je hond is over het algemeen een activiteit met een lage impact, wat betekent dat het vriendelijk is voor de gewrichten van zowel mensen als honden. Dit maakt het een uitstekende optie voor mensen en honden van alle leeftijden en fitnessniveaus, inclusief oudere honden of honden met gewrichtsproblemen. Tijdens het steppen bouw je het spierweefsel rondom de kniegewrichten op, daarmee ontlast je op langere termijn deze gewrichten.

Verbeterde gehoorzaamheid

Tijdens het steppen kun je ook werken aan de gehoorzaamheid van je hond. Het leren volgen van commando’s zoals “links”, “rechts” en “stop” tijdens het steppen kan hun gehoorzaamheid en trainingsniveau verbeteren. Bovendien kan het samenwerken tijdens het steppen helpen om het vertrouwen tussen jou en je hond te vergroten.

Verhoogde veiligheid

Steppen kan ook helpen de veiligheid van jou en je hond te vergroten tijdens het uitlaten. Met de juiste uitrusting, zoals een goede riem en veiligheidsuitrusting voor zowel jou als je hond, kunnen jullie samen genieten van een veilige en leuke buitenervaring. Steppen met je hond is zeker veel veiliger dan fietsen. Op deKostka Travel Max in de stepwinkel fiets is de snelheid voor de hond te hoog en moet hij galopperen. Ofwel de snelheid is voor de fietser is te laag, wat lijdt tot onbalans en mogelijke valpartijen.

Genieten van de buitenlucht

Kortom, steppen met je hond is niet alleen een geweldige manier om samen tijd door te brengen en te genieten van de buitenlucht, maar het biedt ook tal van fysieke, mentale en sociale voordelen voor zowel jou als je harige metgezel. Dus haal die step tevoorschijn, maak je hond vast en geniet samen van een gezonde en verbindende activiteit!

De Kostka Mushing Fun wordt beschouwd als een van de beste hondensteps voor sledehonden.

Workshop steppen met je hond

Duurzaamheid

De Kostka Mushing Fun is gebouwd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden van het sledehondenrijden. Het frame is stevig en kan de druk van zowel de honden als de bestuurder weerstaan zonder te buigen of te breken.

Wendbaarheid

Deze hondenstep is ontworpen met aandacht voor wendbaarheid, waardoor het gemakkelijk is om bochten te maken en te manoeuvreren, zelfs op ruw terrein. Dit is essentieel bij het rijden met een team van sledehonden, waar nauwkeurige sturing cruciaal is.

Veiligheid

De Kostka Mushing Fun is uitgerust met functies die de veiligheid van zowel de honden als de bestuurder bevorderen. Het heeft bijvoorbeeld een stevige rem die effectief is bij het stoppen, zelfs bij hoge snelheden. Daarnaast zijn er bevestigingspunten voor de hondenlijnen, zodatKostka Mushing Max voor sledehonden de honden veilig aan de step kunnen worden bevestigd.

Comfort

Zowel voor de honden als de bestuurder is comfort belangrijk tijdens het sledehondenrijden. De Kostka Mushing Fun heeft een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een comfortabele rijervaring, zelfs tijdens lange ritten. Voor de honden zijn er vaak speciale platforms of pads beschikbaar om hen comfortabel te laten staan.

Efficiëntie

Deze hondenstep is ontworpen met het oog op efficiëntie, waardoor de bestuurder minder energie hoeft te besteden aan het voortbewegen van de step. Dit is vooral belangrijk tijdens lange afstanden of bij het rijden op heuvelachtig terrein. Het is vooral de combinatie van hoogwaardige wiellagers, een ultrastijf frame (zakt niet door bij het afzetten) en fijne Schwalbe banden met een lage rolweerstand die de Kostka tot een buitengewoon fijne step maken.

Al met al maakt de combinatie van duurzaamheid, wendbaarheid, veiligheid, comfort en efficiëntie de Kostka Mushing Fun een uitstekende keuze voor sledehondenrijders die op zoek zijn naar een hoogwaardige hondenstep.

 

 

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort