Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Ontdek de Mibo Tourist, dé step met 2 grote wielen

De Mibo Tourist, step met 2 grote wielen.

Een step met 2 grote wielen, zoals de Mibo Tourist, is over het algemeen sneller dan een step met een kleiner achterwiel en dat is gemakkelijk te verklaren.

Afstand per omwenteling

Step met 2 grote wielen voor meer snelheidGrote wielen leggen meer afstand af per omwenteling dan kleine wielen. Dit betekent dat bij elke trapbeweging van de berijder de step met grote wielen een grotere afstand aflegt dan een step met een klein achterwiel.

Rolweerstand

Grote wielen hebben over het algemeen minder rolweerstand dan kleine wielen. Dit komt doordat grote wielen obstakels gemakkelijker overwinnen en een soepelere rolbeweging hebben. Minder rolweerstand betekent dat er minder energie verloren gaat tijdens het rijden, wat de efficiëntie verhoogt en de snelheid kan verhogen. Er zijn meerdere modellen, die vind je onder https://step-kopen.eu/categorie/sportsteps/

Stabiliteit

Een step met 2 grote wielen, zoals de Mibo Tourist biedt boven dien over het algemeen meer stabiliteit dan een step met twee kleine wielen. Stabiliteit is belangrijk bij hogere snelheden, omdat het de berijder in staat stelt comfortabeler en met meer vertrouwen te rijden.

Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van een step niet alleen afhangt van de grootte van de wielen, maar ook van andere factoren zoals het ontwerp van de step, de kwaliteit van de lagers, de banden en de kracht die de berijder kan genereren bij het afzetten. Een combinatie van deze factoren beïnvloedt uiteindelijk de algehele prestaties en snelheid van de step met 2 grote wielen.

Mibo is vooral bekend als een producent van steps, waaronder high-performance modellen die populair zijn in de stepgemeenschap. Er zijn meerdere redenen waarom de Mibo Tourist  populair is onder ambitieuze sporters:

De Mibo Tourist is van goede kwaliteitKwaliteit van de constructie

Steps die worden gebruikt voor duursport moeten duurzaam zijn en bestand tegen intensief gebruik. De Mibo Tourist staat bekend om zijn hoogwaardige constructie en materialen, wat ze geschikt maakt voor professioneel gebruik. Daarvoor hebben we een beperkt aantal uitgerust met Schwalbe racebanden en ergonomische bar ends. Die zorgen voor nog minder rolweerstand en een lagere voetplank.

Technologische kenmerken

Serieuze duursporters geven vaak de voorkeur aan steps met geavanceerde technologische kenmerken, zoals lichtgewicht materialen, aerodynamisch ontwerp en geoptimaliseerde prestaties. Als Mibo deze kenmerken biedt, kan dat de populariteit ervan verklaren.

Aanpassingsmogelijkheden

IMG 0049Voor snelle trainingsrondes is het belangrijk dat de step kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de berijder. De Mibo-step met 2 grote wielen kan verschillende aanpassingsmogelijkheden bieden, zoals instelbare stuurhoogte en -hoek, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor wedstrijdsteppers. Wij voorzien de Mibo Tourist van Schwalbe racebanden en ergonomische bar ends voor nog meer snelheid. Daarnaast passen we de stuurhoogte aan en wordt er een aluminium bidon bijgeleverd.

Snelheid en wendbaarheid van de step met 2 grote wielen

Fanatieke sporters hebben vaak behoefte aan steps die snelheid en wendbaarheid combineren. Mibo-steps leveren goede prestaties op deze gebieden en genieten daarom de voorkeur onder wedstrijdsteppers. Wel moet gemeld worden, dat we alleen de Mibo Revoo als echte wedstrijdstep kunnen aanmerken. Deze weegt minder dan de Mibo Tourist en is voorzien van een stijver frame, lichter wielen en een carbon voorvork. Het prijsniveau is echter aanzienlijk en niet iedereen kan of wil over de grens van duizend euro heengaan bij de aanschaf van een step met 2 grote wielen.

Reputatie binnen de steppersgemeenschap

IMG 1620Mibo heeft een goede reputatie opgebouwd binnen de steppersgemeenschap, vanwege betrouwbaarheid, kwaliteit en prestaties. Dit kan bijdragen aan de populariteit ervan onder serieuze en fanatieke duursporters.

Het is echter belangrijk te benadrukken dat de keuze van een stepmet 2 grote wielen, zoals de Mibo Tourist, sterk afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren, rijstijl en de specifieke eisen van de berijder. Wat voor de ene stepper ideaal is, is mogelijk niet hetzelfde voor een andere. Het is altijd raadzaam voor serieuze sporters om verschillende modellen uit te proberen en die step te kiezen die het beste aansluit bij hun individuele behoeften. Ben je nieuw in de stepwereld? Huur dan een step voor een hele maand voor maar € 60,-. Kijk daarvoor even op onze huursite.

 

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort