Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

Afvallen? De step was mijn redding!

afvallen en sneller een betere conditie met stepinstructies

We ontmoetten Anja in een café, ze sloeg de beleefde zinnen maar meteen over en begon onmiddellijk over steps en afvallen te praten. “De step is mijn redding geweest – ik heb er veel aan te danken”, was Anja’s eerste zin over afvallen, en de andere die volgden, deden mijn mond geleidelijk openvallen.

Honderdveertig kilo

“Op 42-jarige leeftijd woog ik 140 kg, nam bloeddrukmedicatie en bewegen, hoewel ik in mijn jeugd veel aan sport deed, werd steeds moeilijker. Ik moest afvallen! Vooral skiën was mijn lust en leven. Het vooruitzicht nooit meer te kunnen skiën met mijn negenjarige zoon deprimeerde me dan ook enorm. Maar toen leende een vriendin mij een step, een Yedoo. Ik zal het nooit vergeten. Precies op 6 maart 2016 stond ik om zes uur ‘s ochtends op en ging op een lege maag een parcours van zes kilometer afleggen.

Zo begon ik mijn dag vier keer per week. Om de eerste kilos kwijt te raken, alvorens serieus te gaan sporten. Mijn gewicht begon al snel naar beneden te bewegen en in augustus kon ik op een kickbike al flinke afstanden afleggen.”

Afvallen vereist een sterke wil

afvallen op de step
Afvallen op de step gaat snel

Waar heb je de sterke wil vandaan?
Je moet een beslissing nemen, en als je dan ‘s ochtends in joggingbroek voor het huis staat en je je reflectie in het raam, dan verschijnt de wil om af te vallen vanzelf. Ook argumenten zoals het “moeten” kopen van een nieuwe rok, of naar de vierde verdieping lopen zonder te piepen als een locomotief, helpen.

Daarnaast beweeg ik graag buiten. Vandaag, als ik tijd heb, doe ik 25 kilometer op mijn step, als ik er geen heb, loop ik een route van ongeveer zeven kilometer, maar ik rijd liever op een step, dat is leuker.

Kickbike

Hoe ben je met steppen in aanraking gekomen?

Mijn broer loopt marathons, en zijn vrouw Eva, die niet genoeg conditie had, maar wel met hem mee wilde doen, dacht erover om een kickbike te huren. Ik ben toen met haar meegegaan. Zodra ik begon, verscheen er een brede glimlach op mijn gezicht. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik had niet eens een probleem met het gevreesde been wisselen, gewoon een volkomen natuurlijke beweging.

Toen de jongens van het verhuurbedrijf mijn enthousiasme zagen, verlengden ze mijn stephuur met vier weken achter elkaar, na een maand kocht ik hem en reed er 1.200 km mee van augustus tot eind 2016. En elke maand zag iedereen mij afvallen.

Trainen op de step

Afvallen gaat snel op een sportstep
In no time een goed figuur.

Dus wat heb je aan de step te danken bij het afvallen?
Ik heb het in de eerste instantie te danken aan een geweldige groep mensen die samen regelmatig regelmatig steppen. Het zijn niet zozeer racers of wedstrijdrijders maar meer recreatieve steppers. De training is niet moeilijk en is snel voorbij als je het maar naar je zin hebt. We hebben het ook goed naar onze zin tijdens de trainingen.

Ik ben dan ook maar een concurrent zonder ambitie, ik beschouw de stepcompetitie alleen als een uitstekende cardiotraining, maar het is geweldig om te zien hoe gepassioneerd de jongens en meisjes in de competitie zijn. Ik geniet van het enthousiasme, de rivaliteit op het parcours en het plezier van sporten.

Bedank de step!

Ik bedank ook de step zelf, omdat hij me heeft geholpen, waardoor 46 kg afvallen mogelijk was!

De kickbike houdt je gemakkelijk in een lagere vetverbrandende hartslag. Ik heb onlangs een rit van twee uur gemaakt en volgens mijn Garmin-horloge liep ik op vet. Dat is mooi, nietwaar? Ik verbrandde 1000 Kcal in twee en een half uur. Om hetzelfde aantal calorieën tijdens een run te verbruiken, zou ik ongeveer 12 km moeten afleggen. Voor velen een vreselijk idee, maar dankzij de step kan ik vandaag ook hardlopen.

Natuurlijk heb ik ook mijn eetpatroon aangepast. Ik eet min of meer slechts twee keer per dag, heb dan wel een stevige maaltijd en houd mijn calorie-inname en -verbruik bij.

Wat rijd je?

Ik begon op een Kostka Tour-step, maar niet lang nadat Yedoo met de aluminiumcollectie uitkwam, stapte ik over op een Yedoo Wolfer. Ik heb Trexx ook geprobeerd, maar de Wolfer is mijn favoriet bij het afvallen. Ik heb er vorig jaar 2000 km mee gereden. Ik rijd 10 maanden per jaar 3-4 keer per week, in het weekend voor langere reizen of races.

De beste manier om vet te verbranden

Vet verbranden om snel af te vallen.
Vet verbranden om snel af te vallen.

Vetten worden het best verbrand bij een optimale hartslag, wat je gemakkelijk kunt herkennen aan het feit dat je kunt praten tijdens het bewegen. Als -tijdens een gewone wandeling snel buiten adem bent en niet meer dan twee woorden kunt zeggen, heb je misschien last van suikerziekte. Of er is sprake van een extreem slechte conditie. Vetten beginnen echter niet meteen af ​​te breken, maar pas na 30-40 minuten fysieke activiteit. Vetten worden ‘s ochtends tussen zes en acht uur het meest efficiënt verbrand op een lege maag, wanneer de glycogeenreserves van het lichaam zijn uitgeput. Met de juiste hartslag begin je al na 20 minuten vet te verbranden en ga je efficiënt afvallen.

Wil je een step huren? Kijk dan hier!

Wordt vervolgd!

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort